Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kozlovskis: Pašlaik nav signālu par to, ka 9.maijā varētu tikt gatavotas kādas provokācijas

Pašlaik nav signālu par to, ka 9.maijā varētu tikt gatavotas kādas provokācijas, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Runājot par 9.maiju, viņš norādīja, ka pašlaik neesot signālu, ka varētu tikt gatavotas kādas provokācijas, vienlaikus atbildīgie dienesti gatavosies pastiprināti, arī 9.maijā un 10.maijā tiks strādāts pastiprinātā režīmā.

Kozlovskis sacīja, ka dažādi drošības pasākumi var tikt mainīti atkarībā no situācijas, pašlaik gan neesot nekādas informācijas par iespējamiem mēģinājumiem situāciju 9.maijā eskalēt.

Ministrs gan norādīja, ka dažādas provokācijas tiek gatavotas un var tikt gatavotas arī nākotnē. Kā piemērus Kozlovskis minēja situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, kā arī neseno uzbrukumu Okupācijas muzejam.

"Mēs atrodamies hibrīdkarā," atgādināja ministrs un norādīja, ka dažādi izaicinājumi ir teju katru dienu.

Iepriekšējā gadā Valsts policija līdz 9.maija plkst.23.30 saistībā ar 9.maija svinēšanu bija sākusi 35 administratīvā pārkāpuma procesus un četrus kriminālprocesus, kā arī aizturējusi 26 personas.

Visvairāk administratīvā pārkāpuma procesu sākts Rīgas reģionā - kopumā 22. Rīgas reģionā kopumā administratīvā kārtā aizturēta 21 persona. Vienlaikus Latgales reģionā sākti astoņi administratīvā pārkāpuma procesi un administratīvā kārtā aizturētas četras personas. Savukārt Vidzemes reģionā dienas laikā sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, bet Zemgales un Kurzemes reģionā - katrā pa diviem.

Šogad 9.maijā visvairāk konstatēti pārkāpumi, kas saistīti ar ziedu, tostarp ar aizliegtās simbolikas nolikšanu vietās, kur iepriekš slējās demontētie padomju pieminekļi, tāpat arī konstatēti gadījumi, kad personas citās publiskās vietās izmantojušas militārās agresijas simbolus, piemēram, Georga lentes. Vēl administratīvā pārkāpuma procesi sākti par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām, atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā un citiem pārkāpumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas