Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kučinskis rosina eID kartes obligāti saņemt 15 gadu vecumu sasniegušajiem, vienlaikus nenosakot gala izsniegšanas termiņu

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) rosina izmaiņas regulējumā, kas paredzētu personas apliecību jeb eID kartes obligāti saņemt personām, kuras sasniegušas 15 gadu vecumu, bet nenosakot gala termiņu, līdz kuram šī apliecība ir jāsaņem.

Lai saņemtu personu apliecinošu dokumentu, Latvijas iedzīvotāji šobrīd ir spiesti stāvēt garās rindās Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) pakalpojuma saņemšanai, jo likums nosaka, ka šis dokuments jāsaņem līdz šā gada 1.maijam.

Lai novērstu situāciju, kad pēc šā dokumenta jāstāv garās rindās, ir jāpārskata iepriekš pieņemtie normatīvi, aģentūrai LETA norādīja ministrs.

"Rosinu un jau šobrīd notiek komunikācija ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Māri Sprindžuku (AS), lai noteiktu, ka personas apliecība obligāti jāsaņem personām, kuras sasniegušas 15 gadu vecumu, nenosakot gala termiņu, līdz kuram šī apliecība ir jāsaņem," uzsvēra Kučinskis.

Tādējādi personai būtu pienākums saņemt personas apliecību, bet, ja tā vēlas saņemt pasi, tai obligāti ir jānoformē arī personas apliecība.

Šāds risinājums mazinātu spriedzi un neapmierinātību iedzīvotājos, kuru rīcībā ir derīgs personu apliecinošs dokuments, bet kuri vēlas izpildīt pienākumu saņemt personas apliecību līdz noteiktajam termiņam.

Vienlaikus tiktu saglabāts mērķis, saskaņā ar kuru visiem Latvijas iedzīvotājiem noteiktā laika periodā tiktu izsniegtas personas apliecības, bet tas notiktu pakāpeniski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas