Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Kultūras ministra amatam premjere virzīs Lāci

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) apstiprināšanai kultūras ministra amatā ceturtdien, 20.jūnijā, Saeimā virzīs Agneses Lāces (P) kandidatūru.

Premjere pozitīvi vērtē, ka šajās dienās partijas "Progresīvie" izvirzītā kultūras ministres amata kandidāte ir tikusies ar kultūras nozares organizācijām, kas paudušas gatavību sastrādāties. Notikušas tikšanās un pārrunas arī ar Saeimas frakcijām.

Viņasprāt, ir svarīgi, lai turpinātos darbs kultūras un mediju politikas, sabiedrības integrācijas un latviešu valodas stiprināšanas jautājumos. Kultūras nozarei nepieciešama politiskā vadība, un līdz ar to - arī skaidra atbildība par jomā notiekošo, norāda Siliņa.

LETA jau rakstīja, ka partija "Progresīvie" pirmdien, 17.jūnijā, valdes un frakcijas kopsēdē nolēma kultūras ministra amatam virzīt pašreizējo Kultūras ministrijas (KM) parlamentāro sekretāri Lāci.

Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs žurnālistiem pauda, ka "Progresīvie" ir pārliecināti, ka Lāce ir piemērota kultūras ministra amatam, pēdējo deviņu mēnešu laikā viņa esot iedziļinājusies "visā nozares specifikā un darbībā". Pēc Šuvejeva vārdiem, izvirzītā kandidāte lieliski spēs pārstāvēt "Progresīvo" vērtības arī turpmāk.

Līdzšinējā kultūras ministre Logina nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beidza pildīt pirmdien.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Logina sāka pildīt kultūras ministres pienākumus 2023.gada 15.septembrī. Neilgi pēc tam viņas komandai pievienojās Lāce, kļūstot par KM parlamentāro sekretāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas