Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lai segtu zaudējumus reģionālajiem pārvadātājiem, valdībai pieprasa piešķirt finansējumu 886 488 latu apmērā

Šogad ir apdraudēta sabiedriskā transporta pakalpojumu vietējos reģionālajos pārvadājumos nodrošināšana, tādēļ Latvijas Autoostu un Reģionālo Pārvadātāju Asociācija pieprasa piešķirt finansējumu 886 488 latu apmērā pērnā gada zaudējumu segšanai, portālu Diena.lv informēja asociācijas valdes loceklis Uldis Kolužs.

Viņš norādīja, ka pērn valsts budžeta finansējums zaudējumu segšanai vietējā reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem bija 10,47 miljoni latu - par 0,692 milj. latu mazāk nekā 2011.gadā. Neraugoties uz uzņēmumu un pasūtītāju veiktajiem izdevumu samazināšanas un reisu optimizācijas pasākumiem, 2012.gadā nesegtie zaudējumi ir 886 488 latu apmērā, tajā skaitā: Latgales plānošanas reģionā - 65 000 latu apmērā; Zemgales plānošanas reģionā - 332 401 lata apmērā; Vidzemes plānošanas reģionā - 489 087 latu apmērā.

U.Kolužs norādīja, ka 2013.gadā valsts budžetā plānotais finansējums vietējam reģionālajam sabiedriskajam transportam ir 9,10 milj. latu - par 1,37 milj. latu mazāk nekā 2012.gadā. "Tas ir nepietiekošs, lai pārvadātāji varētu pilnā apmērā nodrošināt valsts un pašvaldību sabiedriskā transporta pasūtījumu saskaņā ar noslēgtajiem ilgtermiņa līgumiem. 2013.gadā degvielas cena, kas ir būtiska izmaksu pozīcija, atkal sāk palielināties un ir neprognozējams cenu pieaugums turpmāk. Plānotais budžeta deficīts vietējos reģionālajos pārvadājumos 2013.gadā jau šobrīd sastāda - 2,26 miljonus latu," skaidroja asociācijas valdes loceklis.

Viņš uzsvēra, ka šīs situācijas rezultātā 2013.gadā ir apdraudēta Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma mērķa izpilde nodrošināt iedzīvotājiem pieejamus sabiedriskā transporta pakalpojumus vietējos reģionālajos pārvadājumos. "Pārvadātājiem trūkst līdzekļu, lai norēķinātos ar piegādātājiem, izmaksātu darba algas un, turpinoties negatīvām tendencēm, jau tuvākajos mēnešos pastāv reāli uzņēmumu maksātnespējas draudi un nozares sabrukums," uzsvēra U.Kolužs.

Latvijas Autoostu un Reģionālo Pārvadātāju Asociācijas biedru sapulce vērsusies pie Satiksmes ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ministru kabineta un politiskajām partijām ar prasību nekavējoties risināt jautājumus, lai tiktu piešķirts no valsts budžeta papildus finansējumu 886 488 latu apmērā, lai kompensētu vietējiem reģionālajiem pārvadātājiem 2012.gadā nesegtos zaudējumus. Asociācija arī pieprasījusi nekavējoties veikt izmaiņas dotāciju izmaksu kārtībā, pārceļot 2013. otrajā pusgadā paredzētās dotācijas uz pirmo pusgadu, lai segtu vietējiem reģionālajiem pārvadātājiem visas ar pārvadājumu organizēšanu saistītās izmaksas. Asociācija arī pieprasījusi līdzekļus, lai nodrošinātu zaudējumu segšanu vietējiem reģionālajiem pārvadājumiem līdz 2013.gada beigām.

Asociācija arī sola rīkot piketu pie Ministru kabineta ēkas šā gada martā, pieprasot problēmu neatliekamu risināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas