Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Laikapstākļu dēļ Dabas muzeja izstādē īrisu vietā būs skatāmas peonijas

Laikapstākļu dēļ Dabas muzeja izstādē īrisu vietā būs skatāmas peonijas, aģentūru LETA informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīna Soloha.

Laikapstākļu dēļ ir atcelta izstāde "Īrisi 2024", un tās vietā no 13.jūnija līdz 16.jūnijam norisināsies izstāde "Peonijas 2024".

Daudzviet peoniju ziedi pašlaik ir pašā pilnbriedā, un izstādē būs pārstāvētas apmēram 200 peoniju šķirnes. Izstādi jau otro gadu pēc kārtas rīkos kolekcijas dārza "Ķesterciema peonijas" saimniece Elita Zvingule sadarbībā ar citiem peoniju audzētājiem no dažādām Latvijas vietām, tāpēc ziedu klāsts būs ļoti bagātīgs.

Peonijas labos apstākļos var netraucēti augt un ziedēt ilgi, pat desmitiem gadu. Latvijā peonijas ir sena un iemīļota ziedu kultūra, un jau kopš 19.gadsimta tās atrodamas gandrīz katrā dārzā. Pēdējā laikā, pateicoties jaunām, interesantām šķirnēm, cilvēku interese par peonijām arvien pieaug, un Dabas muzejā peoniju izstāde ir viena no skaistākajām un gaidītākajām vasaras ziedu izstādēm.

Izstādē "Peonijas 2024" piedalīsies peoniju audzētājas Zvingule ("Ķesterciema peonijas"), Silvija Jaundžeikare ("Silvijas peonijas"), Vineta Briška-Kambala no Kocēniem un Lidija Brice no Pelēču pagasta, kā arī peoniju kolekcionārs Aleksejs Ivanovs ("AlexFlowers").

Izstādes laikā stādu tirdzniecība nenotiks, bet ikvienam interesentam būs iespēja saņemt pieredzējušo peoniju audzētāju sniegtās konsultācijas un uzzināt vairāk par peoniju šķirnēm, audzēšanu, selekciju un īsto šķirņu izvēli savam dārzam.

Izstādes atklāšana notiks 13.jūnijā plkst.12 Latvijas Nacionālā dabas muzeja 2.stāva izstāžu zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas