Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā atklāta jauna sienāžu suga Bicolorana bicolor

Augusta sākumā Daugavpils novadā entomologs Uģis Piterāns ir atklājis jaunu sienāžu sugu Latvijā, aģentūru LETA informēja portāla Dabasdati.lv pārstāve Nora Rustanoviča.Jaunās sienāžu sugas Bicolorana bicolor īpatnis atrasts 12.augustā netālu no Baltkrievijas robežas. Sienāzis novērots pavisam nejauši - to nofotografējot un mājās mēģinot noteikt sugu.

Un izrādījies, ka Latvijai šī suga ir jauna.Entomologs gan norāda, ka atradums nav sensacionāls, jo šī sienāžu suga ir pietiekami izplatīta Centrāleiropā - ziemeļos līdz pat Zviedrijai. Tāpēc teorētiski jau bija sagaidāms, ka sugai vajadzētu būt sastopamai arī Latvijā. Piemēram, Lietuvā šīs sugas sienāži jau ir ilgstoši un apdzīvo specifiskus biotopus - sausus zālājus.Lai jauno sugu apstiprinātu arī oficiāli, entomologs sazinājās ar entomologu Voldemāru Spuņģi, un arī viņš apstiprināja, ka suga Latvijā nav iepriekš konstatēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas