Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Latvijā dominēs gripas paveids, pret kuru nav vakcīnas

Šoziem Latvijā, līdzīgi kā Eiropā, viens no dominējošajiem gripas paveidiem būs tāds, kurš nav iekļauts vakcīnas sastāvā, tāpēc varētu saslimt arī tie, kas ir vakcinējušies, telefonintervijā Latvijas Televīzijai piektdien norādīja Slimību profilakses un kontroles centra epidemioloģe Raina Nikiforova.

Epidemoloģe gan uzsvēra, ka tāpat ieteicams vakcinēties, jo tas pasargās no trīs gripas paveidiem. Īpaši par vakcinēšanos jādomā riska grupas pacientiem - bērniem, grūtniecēm, cilvēkiem ar hroniskām plaušu un sirds saslimšanām.

Turklāt masveidīga saslimšana ar gripu Latviju šosezon varētu sasniegt ātrāk nekā pērn. "Izskatās, ka gribas epidēmija varētu līdz mums atnākt ātrāk. Jau ir palielinājies stacionēto gripas pacientu skaits, tai skaitā ar gripas izraisītām pneimonijām. Lielākoties tie bija pieaugušie, arī veci cilvēki," atklāja Nikiforova.

Gripai raksturīgs straujš sākums, ļoti augsta temperatūra, stipras galvassāpes, sāpes acu ābolos, kaulu laušanas sajūta. Cilvēks jūtas ļoti novājināts, bezspēks un apetītes zudums, simptomus uzskaita epidemoloģe, norādot - būtiskākais ir slimam neapmeklēt skolu un nekādā gadījumā nedoties uz darbu, bet kontaktēties ar savu ģimenes ārstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas