Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Latvija joprojām meklē trīs omoniešus par 1991. gadu

Latvija 2010. gadā izdevusi 242 Eiropas aresta orderus jeb apcietinājuma lēmumus. Izsniegti 117 lūgumi izdot personas, un 125 personas izsludinātas starptautiskajā meklēšanā, Dienu informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne. Latvija arī turpina meklēt barikāžu laika noziegumos vainotos OMON darbiniekus, kuri atrodas «bezvēsts prombūtnē». Viens no viņiem jau neklātienē notiesāts, bet turpina slēpties Krievijā.

1997. gadā lieta par 15 personām nodota tiesai, un 1998. gada 8. novembrī par vainīgām atzītas 10 personas. Par piecām personām tolaik apturēta tiesvedība, jo tās izsludinātas meklēšanā. Sākotnēji kriminālvajāšana bija sākta pret 74 OMON kaujiniekiem, bet pret 59 process tika pārtraukts dažādu iemeslu, piemēram, pierādījumu trūkuma, dēļ, skaidroja L. Pakalne.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, vēl viens no meklēšanā izsludinātajiem omoniešiem Vjačeslavs Sorokins 2006. gadā notiesāts «aizmuguriski», piespriežot piecu gadu cietumsodu. Viņš, līdzīgi kā Austrijas un Lietuvas konfliktu izraisījušais Mihails Golovatovs, uzturas Krievijā, kura izdot viņu tiesāšanai atteicās. Vēl divi omonieši notiesāti 2004. gadā, piespriežot nosacītus sodus, bet atlikušo divu meklēšana turpinās, jo šīs personas tiek uzskatītas par bezvēsts prombūtnē esošām. Par vienu no tām Mihailu Sevastjanovu policija 2004. gadā ziņojusi, ka arī viņš uzturas Krievijā. Savukārt par Mihailu Bruju izskanējušas neoficiālas ziņas, ka viņš, iespējams, ticis nogalināts. Visi omonieši tika tiesāti par pretvalstiskām darbībām, kas izdarītas 1991. gada barikāžu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas