Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvija pārdos vai ziedos kopumā aptuveni 644 000 vakcīnu pret Covid-19 devas

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) piedāvājumu pārdot vai ziedot 560 000 ražotāja AstraZeneca vakcīnu devu un līdz 84 000 Pfizer/BioNTech devu, kuras ir derīgas līdz oktobra beigām, žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pēc politiķa sacītā, valdība nosliecās par labu pārdošanai, pieļaujot, ka gadījumā, ja partnerus neizdosies atrast, varētu apsvērtu vakcīnu ziedošanu. "Šo jautājumu VM risinās sadarbībā ar Ārlietu ministriju, kura nosaka ārpolitikas prioritātes šajā jautājumā," skaidroja Pavļuts.

"VM ir apzinājusi iespējamos vakcīnu pieprasījuma scenārijus. Mēs redzam, ka mēs būtu spējīgi pilnībā vakcinēt līdz 95% Latvijas iedzīvotāju līdz gada beigām, paredzot arī iespēju, ka drīzumā mēs lemsim par nepieciešamību revakcinēt lielākas vai mazākas iedzīvotāju grupas ar trešo devu," stāstīja ministrs, tādējādi secinot, ka šobrīd Latvijai ir gana vakcīnu pret Covid-19.

Jau ziņots, ka oktobra beigās kopumā 276 672 ražotāja "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas devām un 85 200 ražotāja "AstraZeneca" vakcīnas devām iztecēs termiņš, pagājušās nedēļas valdības sēdē atklāja veselības ministrs.

Labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP) aicināja potenciālo valstu vidū, kam šīs devas tiks piedāvāts iegādāties, iekļaut arī Taivānu. Atbalstu šai iecerei sēdē pauda arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

"Šiem [vakcīnu] atlikumiem esot noliktavās, ar katru nedēļu potenciāli pieaug riski, ka šie derīguma termiņi var pienākt un mēs varam nepagūt šīs vakcīnas izlietot," stāstīja ministrs, atgādinot, ka jau iepriekš pieņemts lēmums citām valstīm ziedot "AstraZeneca" vakcīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas