Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijā pērn ar tuberkulozi slimojuši vairāk nekā 300 cilvēki

Dati par iepriekšējo gadu liecina, ka ar tuberkulozi slimojuši 317 cilvēki, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma teica Tuberkulozes un plaušu slimību centra galvenā ārste Andra Cīrule.

Vienlaikus dati par tuberkulozes pacientu skaitu tiekot precizēti.

"Kovida laiks apgrūtināja pieejamību veselības aprūpei, un strauji samazinājās tuberkulozes gadījumu skaits. Tā nav laba tendence, jo tas nozīmē, ka šie gadījumi netiek atklāti, notiek tālāka infekcijas transmisija, ir smagāki un ielaisti gadījumi, un pacienti mirst,"  skaidroja Cīrule.

Latvijas Tuberkulozes apkarošanas biedrība sadarbībā ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāra "Tuberkulozes un plaušu slimību centrs" (TPSC) plaušu slimību speciālistiem 23.martā organizē publisku starpnozaru diskusiju, lai aktualizētu un pārrunātu ar tuberkulozes saslimstības pieaugumu saistītos izaicinājumus un problēmas valstī.

Tuberkuloze joprojām ir viena no nāvējošākajām infekcijas slimībām. Katru dienu pasaulē vidēji 4400 cilvēku zaudē dzīvību tuberkulozes un apmēram 30 000 cilvēku saslimst ar šo novēršamo un ārstējamo slimību. Turklāt Covid-19 pandēmija, karš un konflikti pasaulē, kā arī sociāli ekonomiskā nevienlīdzība ir būtiski faktori, kas ir ietekmējuši gadu gaitā sasniegto progresu cīņā par tuberkulozes izskaušanu un radījuši vēl lielāku slogu slimības skartajiem cilvēkiem, īpaši neaizsargātākajās sabiedrības grupās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas