Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Latvijā uzieta kopš 19.gadsimta neredzēta ķērpju suga

Pētot dzeņus Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā, biologs Didzis Jurciņš ir uzgājis ķērpju sugu, kas Latvijā pēdējo reizi atrasta 19.gadsimta beigās, informē portāls Dabasdati.lv.

Ķērpju suga atrasta Puikules pusē, apmēram 20x50 centimetru lielā platībā. Ievācot ķērpja paraugu un pētot to, konstatēts, ka pirmā līdzīgā ir Latvijas sarkanās grāmatas "0" kategorijas suga "Lobaria amplissima".

Lai šo informāciju apstiprinātu, ķērpja paraugs nogādāts ķērpju speciālistam Alfonam Piterānam, kurš apstiprinājis, ka ķērpis patiešām ir Lobaria amplissima, kurš Latvijā nav ticis atrasts kopš 1870.gada.

Portāls norāda, ka līdzīgi, apsekojot mežu Vitrupes krastos, pagājušā gada 25.decembrī uzieta Latvijā jauna sēņu suga Cordyceps stylophora. Nogādājot sēņu paraugu ekspertam Edgaram Vimbam, viņš apstiprinājis, ka tā tiešām ir šīs sugas sēne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas