Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijas apdrošināšanas kompāniju peļņa pirmajā pusgadā - 7,229 miljoni eiro

Latvijas apdrošināšanas kompānijas šogad pirmajā pusgadā strādājušas ar peļņu 7,229 miljonu eiro apmērā, kas ir par 21,7% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati.

Tostarp riska apdrošināšanas kompānijas 2018.gada sešos mēnešos strādājušas ar peļņu 8,577 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1,9% mazāk nekā 2017.gada pirmajā pusgadā, bet dzīvības apdrošinātāji cietuši zaudējumus 1,349 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Pēc komisijas datiem, riska apdrošināšanas sabiedrībām apdrošināšana šogad pirmajā pusgadā nesusi peļņu 6,309 miljonu eiro apmērā pretstatā 7,61 miljonam eiro gadu iepriekš. Savukārt dzīvības apdrošināšanas sabiedrības no apdrošināšanas šogad pirmajā pusgadā cietušas zaudējumus 555,7 tūkstošu eiro apmērā pretstatā 1,432 miljonu eiro zaudējumiem gadu iepriekš.

2017.gada pirmajā pusgadā Latvijas apdrošināšanas kompāniju kopējā peļņa bija 9,231 miljons eiro, tostarp riska apdrošinātāju peļņa bija 8,742 miljoni eiro, bet dzīvības apdrošinātāju peļņa bija 489 tūkstoši eiro.

Latvijā šogad jūnija beigās bija četras riska apdrošināšanas sabiedrības un divas dzīvības apdrošināšanas kompānijas, kā arī darbojās septiņas ārvalstu riska apdrošinātāju filiāles un četras ārvalstu dzīvības apdrošinātāju filiāles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas