Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Latvijas IKP pieaudzis par 3,5%

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar līdzīgu laika posmu pērn, pieaudzis par 3,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes ceturtdien publiskotie dati. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni IKP pieaugums ir 0,3%.Gada ceturksnī IKP izmaiņas noteica apmēru kāpumi tirdzniecībā (īpatsvars IKP struktūrā – 17,2%) - par 6,5%, apstrādes rūpniecībā (12,6%) - par 14,6%, transporta un sakaru nozarē (12,5%) - par 6,6%.

Mežsaimniecības nozare ir strādājusi ar pieaugumu 24,8%. Viesnīcu un restorānu nozarē viesnīcu pakalpojumiem ir pieaugums par 32%, bet ēdināšanas pakalpojumiem – par 25%. Joprojām vērojams kritums ir būvniecības nozarē (2,4%) – par 15,1%.Privātais galapatēriņš faktiskajās cenās palielinājies par 8%. Lielākie izdevumi privātajā galapatēriņā bija mājokļa uzturēšanai, kuri pieauguši par 7,1%, un pārtikai - par 7,5%. Bruto pamatkapitāla veidošana palielinājās par 32,4%, imports - par 31,6% un eksports - par 30,2%. Savukārt valdības galapatēriņš samazinājās par 0,5%.Salīdzināmajās cenās 2011.gada pirmajā ceturksnī pret 2010.gada pirmo ceturksni privātajā galapatēriņā vērojama pirkumu apjomu palielināšanās par 3,6%. Izdevumi bruto pamatkapitāla veidošanai palielinājās par 28,4%, bet valdības galapatēriņš - par 0,6%. Preču eksports (73,5% no kopējā eksporta) pieaudzis par 19,4% un pakalpojumu eksports - par 3,5%. Savukārt preču importa apjomi (83% no kopējā importa) pieauguši par 23,2%, bet pakalpojuma importa apjomi palielinājušies par 6,8%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas