Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijas Sarkanais Krusts Japānas zemestrīcē cietušajiem pārskaitījis kopumā 110 000 latu

Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) kopumā Japānas zemestrīces upuriem ir pārskaitījis 110 463 latu, tai skaitā, 100 000 latu Latvijas valdības ziedojumu, 4 539 latu sadarbībā ar galeriju Wheels and Pictures rīkotās labdarības izsoles laikā iegūtos līdzekļus un ziedojumus, liecina mājaslapā publicētais ziņojums.

Ņemot vērā to, ka ziedošanas intensitāte pēdējā laikā ir mazinājusies, LSK ir pārskaitījis atlikušo daļu summas – 763 latu, ko ziedojuši Latvijas iedzīvotāji un uzņēmēji.

Lielās Austrumjapānas zemestrīces postījumu patiesais apmērs vēl nav aprēķināts, bet ir zināms, ka 15 726 cilvēki aizgāja bojā, 4 593 ir pazuda bez vēsts, 5 719 guva dažādas traumas un 82 634 cilvēku vēl joprojām mitinās pagaidu izmitināšanas centros, jo viņu mājas un iedzīve ir pilnībā iznīcināta.

Japānas Sarkanais Krusts palīdzības sniegšanai un koordinēšanai no citām valstīm saņēma 339 miljonus latu un no Japānas iedzīvotājiem un uzņēmējiem savāca 3,7 biljonus ASV dolāru jeb 1,9 biljonus latu.

LSK pateicās visiem ziedotājiem, bet atgādināja, ka joprojām nodrošina iespēju tiem, kuri vēlas ziedot zemestrīcē cietušajiem, pārskaitīt ziedojumus uz ziedojumu kontu:

Saņēmējs: Latvijas Sarkanais Krusts
Reģistrācijas Nr. 40008002279
Banka: AS Swedbanka
Kods: HABALV22
Konta Nr. LV28HABA0140J04577004
ar norādi: Japāna

Visi saziedotie līdzekļi tiks izlietoti norādītajam mērķim – palīdzības sniegšanai cilvēkiem, kuri cieta katastrofā, kā arī pēc krīzes stabilizācijai Japānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas