Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LBAS iesaka Covid-19 drošajā režīmā pakalpojumus ļaut saņemt arī personām ar negatīvu testa rezultātu

Covid-19 drošajā jeb zaļajā režīmā pakalpojumus vajadzētu ļaut saņemt arī personām ar negatīviem Covid-19 testu rezultātiem, ceturtdien Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sanāksmē ieteica Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Egils Baldzēns.

Viņš sēdes laikā norādīja, ka ekonomisko aktivitāti valstī stimulētu līdzvērtīga dalība zaļā režīma pasākumos gan vakcinētajiem, gan pārslimojušajiem, kā arī personām ar antivielām pret Covid-19, kuriem, iespējams, nav sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, un negatīviem testiem.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzīmēja, ka šāda pieeja ļautu nevakcinētām vai Covid-19 nepārslimojušām personām pakļaut sevi briesmām tikt hospitalizētiem.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) izvērst konkrētu diskusiju par šādu priekšlikumu stratēģiskās vadības grupas sanāksmē atteicās, norādot, ka tādi jautājumi būtu jāizdiskutē speciālistiem, tādēļ šādā formātā diskusija būtu ierobežota.

"Pirmkārt, mums par to jārunā ar speciālistiem atsevišķi. Otrkārt, šis ir jautājums, kurā regulējums Eiropas Savienībā (ES) ir vienots (..) Par to ir diskutējuši visu ES dalībvalstu speciālisti kopā ar Eiropas Zāļu aģentūru (EZA), un tas ir vienots regulējums visā ES. Protams, mēs varam sevi uzskatīt par gudrākiem par visiem, bet šajā gadījumā tas ir ES kopējais regulējums, un tā ietvarā mēs darbojamies," teica veselības ministrs.

Tāpat vairāki valdības partneru pārstāvji sēdē uzsvēra, ka pašlaik ir viena "pelēkā cilvēku zona", kas ir vieglā formā pārslimojuši Covid-19, bet neesošu simptomu dēļ pārslimošanas fakts nav diagnosticēts, jo personām nav veikti testi. Vienlaikus šo personu antivielu līmenis ir atbilstošs cilvēkiem ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem, tādēļ šādām personām būtu jāveido atsevišķs regulējums, pauda vairāki sociālo partneru pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas