Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Līdz šim 500 eiro atbalsts izmaksāts par 366 022 bērniem

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) līdz 25.martam izmaksājusi 500 eiro atbalstu par 366 022 bērniem, aģentūru LETA informēja VSAA pārstāve Iveta Daine.

VSAA 500 eiro izmaksu vēl turpina, un līdz 31.martam atbalstu saņems arī tās ģimenes, kurās bērns pagājušajā mācību gadā pabeidza 12.klasi un ģimenē ir jaunāki bērni, par kuriem pienākas 500 eiro atbalsts. Tāpat pabalstu saņems ģimenes, kuras audzina bērnu ar invaliditāti vecumā no 15 līdz 20 gadiem. Šo maksājumu sagatavošanai nepieciešama specifiska datu atlase, kas prasa ilgāku laiku, skaidro VSAA.

Tāpat 500 eiro atbalstu VSAA turpina piešķirt par bērniem, kas dzimuši no 2021.gada 1.marta līdz 6.aprīlim, bet vecāki vēl nav pieprasījuši bērna kopšanas pabalstu. Šajos gadījumos 500 eiro tiks izmaksāts 30 darba dienu laikā pēc tam, kad VSAA būs saņēmusi iesniegumu bērna kopšanas pabalsta piešķiršanai. Arī personām, kurām ir tiesības uz ģimenes valsts pabalstu, bet līdz šim nav to pieprasījušas, jāvēršas VSAA ar iesniegumu.

Vecākiem, kuri strīdu par tiesībām saņemt pabalstu risina bāriņtiesās, VSAA atbalsta maksājumu ir apturējusi un veiks pēc tam, kad bāriņtiesa būs pieņēmusi lēmumu par pabalsta saņēmēju.

VSAA vērš uzmanību, ka atsevišķos gadījumos VSAA maksājumi nav sasnieguši adresātu, jo maksājuma saņēmēja konts ir slēgts. Lai saņemtu 500 eiro, nepieciešams paziņot VSAA par konta maiņu. To var izdarīt elektroniski portālā "Latvija.lv", izmantojot e-pakalpojumu "Iesniegums iestādei" vai nosūtot elektroniski parakstītu iesniegumu "[email protected]". Pabalsta saņēmēja parakstītu iesniegumu var VSAA darba laikā atstāt klientu apkalpošanas centros izvietotajās kastītēs dokumentiem.

Ja līdz 1.aprīlim persona, kurai ir tiesības saņemt vienreizējo atbalstu 500 eiro apmērā, to vēl nav saņēmusi, būtu jāsazinās ar VSAA, zvanot pa tālruni 64507020 vai rakstot uz e-pastu "[email protected]".

papildināta 2. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas