Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liellopu gaļas cena gada periodā Latvijā samazinājusies par 3,3%

Vidējā liellopu gaļas cena periodā no pagājušā gada marta līdz šā gada februārim salīdzinājumā ar analogu laika posmu gadu iepriekš Latvijā ir samazinājusies par 3,3% un kopumā tikpat lielā mērā arī Eiropas Savienībā (ES), liecina Zemkopības ministrijas (ZM) Tirgus un tiešā atbalsta departamenta dati.

Pēc ministrijā vēstītā, govs liemeņa vidējā iepirkuma cena šā gada februārī (dati par martu vēl nav pieejami) Latvijā bija 228 eiro par 100 kilogramiem, kas ir minimāls - 0,9% - kāpums salīdzinājumā ar šā gada janvāri. Šā gada februārī salīdzinājumā ar pērnā gada februāri govs liemeņa iepirkuma cena Latvijā par 3,8% samazinājusies, jo tad tā bija 237,1 eiro par 100 kilogramiem.

ZM dati liecina, ka govs liemeņa cena Latvijā šā gada februārī bija par 18,6% zemāka nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES), kur tā bija 280 eiro par 100 kilogramiem.

Teles liemeņa iepirkuma cena Latvijā šā gada februārī bija 230 eiro par 100 kilogramiem, kas ir par 2,6% zemāka nekā mēnesi iepriekš un par 6,5% mazāka nekā gadu iepriekš. Vienlaikus teles liemeņa iepirkuma cena Latvijā februārī bija par 37,8% mazāka nekā vidēji ES, kur tā maksāja vidēji 370 eiro par 100 kilogramiem.

Buļļa liemeņa vidējā iepirkuma cena Latvijā šā gada februārī bija 268 eiro par 100 kilogramiem, kas ir par 0,2% mazāk nekā mēnesi iepriekš. Latvijā buļļa liemeņa iepirkuma cena šogad februārī bija vidēji par 26% zemāka nekā ES, kur tā tā šogad februārī bija vidēji 362 eiro par 100 kilogramiem.

Ministrijā norāda, ka ES periodā no šā gada janvāra līdz pērnā gada decembrim par 1,1% ir samazinājušies nozares ražošanas apmēri salīdzinājumā ar analogu laika periodu gadu iepriekš. Latvijā ražošana ir sarukusi par 6,9%, salīdzinot ar janvāra līdz decembra laika periodu iepriekšējā gadā.

ES dzīvo lopu un liellopu gaļas eksports 2020.gada janvārī salīdzinājumā ar 2019.gada janvāri ir palielinājies par 22,6%. Liels eksporta pieaugums bija uz Ķīnu, Kanādu, Japānu, Lībiju, Angolu, Alžīru (+67%), bet samazinājums uz Izraēlu, Libānu un Turciju.

Tikmēr ES dzīvo lopu un liellopu gaļas imports 2020.gada janvārī salīdzinājumā ar 2019.gada janvāri ir samazinājies par 17,2%. Samazinājies imports no Urugvajas (-25%), Argentīnas (-20%) un Brazīlijas, bet palielinājies no Čīles (+96%) un vairākkārt - no Izraēlas un Serbijas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas