Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 108 mediķiem

Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu līdz šim apstiprināta kopumā 108 mediķiem - ārstiem, medmāsām un māsu palīgiem, ziņu aģentūru BNS trešdien informējusi Nacionālā sabiedrības veselības centra epidemioloģe Daiva Razmuviene.

Viļņas apriņķī inficēšanās konstatēta 39  medicīnas darbiniekiem, Klaipēdas apriņķī - 31, Kauņas apriņķī - desmit un Panevēžas apriņķī - trim.

Vēl 25 mediķi saskaņā ar Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem inficējušies Ukmerģē, bet Razmuviene  norādījusi, ka šis skaitlis var pieaugt, ja pilsētā apstiprināsies jauni mediķu saslimšanas gadījumi. 

Kā ziņots, 19.martā koronavīruss tika konstatēts kādai Ukmerģes slimnīcas ārstei, kurai pirms tam bijuši kontakti ar kolēģiem, kas bijuši vairākās ārvalstīs, tai skaitā Itālijā. Šai slimnīcā bija arī Lietuvas pirmais Covid-19 upuris - pie riska grupas piederoša sieviete, kam inficēšanās tika konstatēta jau pēc nāves.

Kā aģentūrai trešdien pastāstījis Ukmerģes rajona pašvaldības administrācijas direktors Darjus Varns, testi veikti visiem mediķiem un šobrīd vēl tiek gaidīts gandrīz pussimts atbilžu.

Pēc viņa teiktā, vairāk nekā 50 mediķiem, kuri pašlaik strādā, testu rezultāti bijuši negatīvi, bet testi veikti arī visiem tiem 282 ārstiem, kuri atrodas izolācijā, un par 50 no viņiem vēl tiek gaidītas atbildes.

Pašlaik Ukmerģes slimnīcā darbojas tikai paliatīvās aprūpes nodaļa, kurā atrodas apmēram 80 pacienti.

Varns norādījis, ka situācija slimnīcā varētu uzlaboties nedēļas laikā, kad daudzi ārsti atgriezīsies darbā pēc pašizolācijas. 

Lietuvā līdz šim apstiprināts 581 Covid-19 gadījums, astoņi cilvēki no šīs slimības miruši un septiņi atveseļojušies.

Lietuvas slimnīcās pašlaik tiek ārstēti 108 Covid-19 pacienti, 11 slimnieku stāvoklis ir smags.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas