Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Līgo svētkos valsts mežos katrs var iegūt līdz piecām bērzu meijām

Arī šogad ikviens Latvijas iedzīvotājs bez maksas Latvijas valsts mežu apsaimniekotajos mežos uz Līgo svētkiem un Jāņiem drīkst iegūt ne vairāk kā piecas bērzu meijas, ievērojot vēl vairākus nosacījumus, apstiprināja kompānijas komunikācijas speciālists Ainārs Sedlenieks.

Viņš teica, ka meijām bērzus atļauts cirst meža ceļu malās, uz stigām, grāvju malās, zem elektrolīnijām un pieaugušā mežā zem lielajiem kokiem. Kopumā ikviens Latvijas iedzīvotājs bez maksas Latvijas valsts mežu apsaimniekotajos mežos drīkst iegūt ne vairāk kā piecas bērzu meijas.

Vienlaikus Sedlenieks uzsvēra, ka ir kategoriski aizliegts cirst bērzu meijas jaunaudzēs, izņemot priežu jaunaudzes, kurās drīkst cirst bērzus, kas nomāc jaunaudzē augošās priedes. Liegts cirst arī bērzus, kas garāki par trim metriem. Aizliegts cirst bērzus, kuru celma diametrs 10 centimetru augstumā virs sakņu kakla pārsniedz 12 centimetrus.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs svētku sajūtas radīšanai bez maksas drīkst iegūt arī koku zarus viena kubikmetra apmērā neatkarīgi no koku sugas.

Taču tad ir jāievēro nosacījumus, ka zarus atļauts iegūt cirsmās pēc mežizstrādes darbu pabeigšanas no ciršanas atliekām, kā arī tos atļauts iegūt no augošiem kokiem, kas garāki par trim metriem. Vienlaikus zarus atļauts iegūt no koka zemākajiem zariem, atstājot neskartus augšējos zarus, lai to zaļais vainags būtu vismaz divas trešdaļas no koka augstuma. Liegts bojāt koka stumbru un galotni.

Latvijas valsts mežu vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka tieši zem elektrolīnijām ir vislabākās.
Jāņos vai Līgo svētkos?
J
Kaut kā Jāņu sagaidīšanas vakara vārda dienas iespaidā sākam pāriet no Jāņiem uz Līgo svētkiem. Man tas kaut kā neiet pie sirds.
biedrs
b
kas ir ligo svetki? Es zinu Jāņus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas