Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Lindermans aicina apzīmogot latu banknotes ar uzrakstiem par krievu valodu

Partijas Par dzimto valodu! līderis Vladimirs Lindermans savu partiju nolēmis reklamēt, bojājot Latvijas valsts papīra naudaszīmes. Savā paziņojumā sociālajā tīklā Facebook Lindermans raksta, ka naudas reklāmas kampaņai medijos viņa pārstāvētajai partijai neesot, tāpēc reklāmas nesēja funkcijas varētu pildīt pati nauda. 

"Ņemot vērā, ka latam atlicis dzīvot pavisam nedaudz, jo valdība to nolēmusi likvidācijai, tāpēc, lai vismaz kaut kādu labumu dod," raksta Lindermans.  

Partijas aktīvistiem izsniegti piecdesmit zīmogi ar spiedogu Par krievu valodu, tāpat visiem, kuri vēlēsies piedalīties partijas reklamēšanā, solīts piešķirt darba instrumentu.

"Nupat biju aizgājis nopirkt cigaretes - viss kārtībā, pārdevēja apzīmogoto banknoti pieņēma, lai gan nedaudz pārsteigti uz to palūkojās," sociālajā tīklā raksta Lindermans.

Latvijas Bankas pārstāvis Mārtiņš Grāvītis portālam Diena.lv norādīja, ka "par naudas zīmju bojāšanu ir paredzēta kriminālatbildība un konkrēti gadījumi izmeklējami policijai".

"Naudas lietotāji, kuriem rokās nāk šādas naudas zīmes, var tas mainīt pret tīrām centrālaja bankā, kur tās izņems no apgrozības," piebilda M.Grāvītis.

(ziņa papildināta ar Latvijas Bankas viedokli)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas