Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Linkaits izsaka neuzticību Bērziņam un diviem LDz valdes locekļiem

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) otrdien izteicis neuzticību VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) valdes priekšsēdētājam Edvīnam Bērziņam kā arī diviem valdes locekļiem - Ainim Stūrmanim un Aivaram Strakšam. Ministra uzticību izpelnījies vien Ēriks Šmuksts. Tāpat Linkaits vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Ministram ir aizdomas par to, ka uzņēmumā notikusi mantas izsaimniekošana un koruptīvi darījumi.

Ministrs neatklāja, par kādiem tieši darījumiem viņam ir aizdomas, ka tie varētu būt koruptīvi, taču atzina, ka runa ir par nesenā pagātnē notikušiem darījumiem. 

Linkaits uzskata, ka LDz daudzas lietas - gan vidējā, gan augstākajā līmenī - tiekot darītas necaurspīdīgi, kas dod iespēju dažāda veida koruptīvām darbībām.

Tāpat viņš norādīja, ka uzņēmumā esot bijusi nesaimnieciska rīcība ar mantu. LDz Padome pasūtījusi auditu arī par mārketinga un reklāmas līgumiem.

Linkaits nenosauca konkrētas summas, par kuru izsaimniekošanu viņam esot aizdomas, taču tās esot gana lielas.

Vienīgais valdes loceklis, kas nav izpelnījies Linkaita kritiku, ir Ēriks Šmuksts - ministrs viņu raksturoja kā "savas nozares patriotu un profesionāli".

Jomās, par kuru valdē bija atbildīgs Šmuksts, neesot atrasts nekas kritizējams, tādēļ viņš saglabājis ministra uzticību. 

LDz valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš satiksmes ministra paziņojumu komentēs preses brīfingā plkst. 12:45.

Par valdes pašreizējo amatpersonu palikšanu amatā nākamajā nedēļā būs jālemj LDz Padomei.

LDz valdē pašlaik strādā Bērziņš, kā arī valdes locekļi Aivars Strakšas, Ēriks Šmuksts un Ainis Stūrmanis.

Bērziņš kopš 2011. gada ir LDz valdes loceklis, bet kopš 2016. gada - valdes priekšsēdētājs. Viņa pilnvaru termiņš LDz ir līdz 2021. gada 24. februārim. Viņš patlaban ir arī RB Rail padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Strakšas ir LDz valdes loceklis kopš 2005. gada un viņa pilnvaru termiņš noslēdzas 2022. gada 28. augustā. Šmuksts ir LDz valdē kopš 2008. gada un viņa pilnvaru termiņš noslēdzas 2022. gada 1. decembrī. Savukārt Stūrmanis LDz valdes loceklis ir kopš 2016. gada un viņa pilnvaru termiņš ir līdz 2021. gada 17. jūlijam.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Observators
O
Ilgi zēni bija noturējušies pie dažādu krāsu siles, gan tēvzemiešu, gan tautpartijnieku, gan īpaši šleseristu, gan zaļzembijnieku, skalojot naudu, bet nu gan ir jāaiziet.
Andris Drupats
A
Vai tiesībsargs Jansons kaut ko nebildīs viņu aizstāvībai un nepiesauks dozēto demokrātiju, kura tik ļoti nozīmīga siles vietu ieņēmušajiem?
Josis
J
Tuvāko gadu prioritāte - nevis ceļi, bet savas uzticības noņemšana vieniem un izdalīšana otriem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas