Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

LM: Viena no prioritātēm - bezdarba jautājumu risināšana

Viena no prioritātēm šogad ir bezdarba jautājumu risināšana un  īpaša uzmanība tiks pievērsta bezdarbnieku apmācībai atbilstoši darba devēju un darba tirgus vajadzībām, portālu Diena.lv informēja Labklājības ministrija (LM).

Šim nolūkam 20.janvārī īpaši LM izveidotā apmācību komisija apstiprināja sarakstu, kādās profesijās 2012.gadā apmācīs bezdarbniekus, izsniedzot mācību kuponus. Apmācāmo profesiju saraksts ir sagatavots atbilstoši  darba tirgus tendencēm un darba devēju vajadzībām. Tas tiek regulāri aktualizēts, ņemot vērā situāciju.

Atbilstoši minētajam profesiju sarakstam, Nodarbinātības valsts aģentūra 2012.gadā turpinās izsniegt mācību kuponus bezdarbniekiem formālās un neformālās izglītības programmu apguvei.

Vienlaikus LM speciālisti informēja komisiju, ka pašlaik arī norit aktīvs starpinstitūciju darbs, kur nodarbinātības jautājumu risināšanā iesaistīta LM, Ekonomikas ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija. Rezultātā plānots izstrādāt nodarbinātības pamatnostādnes ilgākam laika periodam, kas ietvers arī dažādus būtiskus iepriekš nodarbinātības politikā detalizēti neaptvertos aspektus, tai skaitā, demogrāfiju, emigrāciju, aktīvu novecošanu u.c. Līdz ar to plānots, ka turpmāk ar nodarbinātības politiku saistītie stratēģiskie dokumenti paredzēs gan ciešāku sasaisti ar investīciju piesaisti, jaunu darba vietu radīšanu, gan izglītības kvalitātes sekmēšanu un nepieciešamā atbalsta piesaisti bezdarba mazināšanai.

LM speciālisti arī vērsa uzmanību, ka darba devēji šobrīd ir ļoti piesardzīgi savās prognozēs, kādi darba ņēmēji ir nepieciešami, kā arī reizēm pastāv nesakritība starp darba devēju vēlmēm iegūt apmācītu darbinieku ar praksi konkrētajā nozarē par minimālu atalgojumu. Tāpat, ir profesijas, kurās pastāv nepārtraukta darbinieku rotācija darba apstākļu, slodzes, atbildības un atalgojuma dēļ.

Darba tirgū pieprasījums šobrīd ir pēc elastīgiem un kompetentiem darbiniekiem, kuri gatavi vienlaicīgi veikt vairāku amatu pienākumus, kuriem papildus profesijas specifiskajām nepieciešamajām zināšanām piemīt arī kāda no pamata kompetencēm, piemēram, svešvalodu zināšanas un praktiskajām prasmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas