Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LNT un TV3 bezmaksas apraide tiks pārtraukta precīzi gadu mijā

Skatītājiem, kas izmanto bezmaksas apraidi, Modern Times Group kanāli LNT un TV3 vairs nebūs redzami, sākot no pusnakts gadu mijā. Par to biznesa portālu Nozare.lv šodien informēja Nacionālās plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Kā preses konferencē pavēstīja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) pārstāvis Uldis Lavrinovičs, ir darīts viss, lai skatītāji, kas izvēlas gadu mijā skatīties sabiedrisko televīziju, nepamanītu pārmaiņas un televīzijas skatītājiem netiktu sabojāta Jaungada nakts.

Gadu mijā skatītājiem nebūs nekas jādara ne ar saviem televizoriem, ne dekoderiem. Tie, kas izvēlēsies skatīties Latvijas Televīzijas kanālus LTV1 un LTV7, varēs to darīt arī pēc pusnakts. Ņemot vērā, ka LVRTC no pusnakts nav juridiska pamata raidīt LNT un TV3, tad šo programmu vietā parādīsies informatīvs uzraksts, ka šie kanāli vairs nebūs pieejami bezmaksas apraidē.

Savukārt, sākot no plkst.6 rītā, iedzīvotājiem, kuri izmanto bezmaksas apraidi, būs jāpārstartē savi dekoderi, atjaunojot programmu sarakstus, lai varētu redzēt trīs jaunos kanālus, kas ir uzvarējuši konkursos uz sabiedriskā pasūtījuma daļu un ieguvuši tiesības būt bezmaksas apraidē. Kā teica Lavrinovičs, LVRTC nodrošinās pārraidīšanu tādā apjomā, kādā konkursa uzvarētāji būs spējīgi piegādāt programmu saturu.

Kā ziņots, NEPLP sabiedriskā pasūtījuma daļas nolēmusi nodot AS TV Latvija, kas nodrošina kanālu Rīga TV24, SIA Ogres televīzija, kas nodrošinās kanālu OTV, un SIA Vidzemes televīzija, kas nodrošina kanālu Re:TV.

Konkursi tika izsludināti, lai bezmaksas apraidei piesaistītu komerctelevīzijas pēc tam, kad Modern Times Group kanāli LNT un TV3 paziņoja par aiziešanu no bezmaksas apraides.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas