Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LU pieprasa atstādināt Vētru no Augstākās izglītības padomes

Latvijas Universitāte (LU) nosūtījusi vēstuli Latvijas Rektoru padomei ar aicinājumu atcelt Jāni Vētru no Augstākās izglītības padomes (AIP). LU uzskata, ka Vētra, paužot klaji neobjektīvu viedokli par LU studiju programmu Zobārstniecība, ir pārkāpis AIP priekšsēdētāja un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Studiju programmu licencēšanas komisijas locekļa pilnvaras.

Lai izslēgtu jebkādas šaubas par komisijas pieņemto lēmumu objektivitāti, LU aicina komisijas priekšsēdētāju nodrošināt, ka Vētra nepiedalās šī jautājuma izskatīšanā un lēmuma pieņemšanā, portālu Diena.lv informēja augstskolā.

"Uzskatām, ka Jānis Vētra nepieņemamā un neētiskā veidā, ir pārkāpis savas kā AIP priekšsēdētāja un komisijas locekļa pilnvaras. Šādas Vētras darbības skaidri norāda uz to, ka viņš nespēj nodalīt abus šos amatus divās, savstarpēji neatkarīgās institūcijās - AIP un komisijā, paužot tendenciozu un klaji negatīvu attieksmi pret LU studiju programmu. Viņš ir ne tikai maldinājis lēmumpieņēmējus un sabiedrību, bet arī pārkāpis virkni normatīvo aktu. Ņemot vērā Vētras acīmredzamo ieinteresētību un nespēju saglabāt objektivitāti, LU kategoriski iebilst pret viņa dalību lēmuma pieņemšanā," uzsver LU rektors Mārcis Auziņš. 

LU uzskata, ka Vētra ir nepamatoti paudis savu viedokli par LU studiju programmas Zobārstniecība izveidi, kas ir komisijas kompetencē, izmantojot AIP veidlapu un reģistrējot vēstuli kā AIP izsūtītu korespondenci. Tādējādi Vētra kā AIP priekšsēdētājs AIP vārdā sniedzis viedokli par jautājumu, kas nav AIP kompetencē, norāda augstskola. LU uzskata, ka AIP priekšsēdētājs var paust viedokli tikai par AIP kompetencē esošiem jautājumiem un AIP pieņemtajiem lēmumiem - šajā gadījumā LU konstatē, ka izvērtējums par studiju programmas atbilstību licencēšanas kritērijiem nav AIP kompetencē un LU nav informācijas, ka AIP būtu apspriests jautājums un pieņemts lēmums par LU studiju programmas Zobārstniecība ietekmi uz augstāko izglītību Latvijā.

Turklāt LU vērš komisijas uzmanību, ka Vētra vienlaicīgi ieņem arī profesora amatu Rīgas Stradiņa universitātē (RSU). No viņa vēstules satura esot skaidri redzams, ka Vētra nespēj atturēties no RSU interešu paušanas, vēloties panākt, ka RSU ir vienīgā augstskola Latvijā, kas nodrošina zobārstniecības studijas. LU norāda, ka Vētra acīmredzami nespēj nodalīt profesionālos pienākumus ieņemamajos amatos, gan AIP vārdā paužot viedokli par komisijas kompetencē esošiem jautājumiem, gan arī lobējot RSU intereses, pildot komisijas locekļa funkcijas un kavējot LU studiju programmas Zobārstniecība licencēšanu. 

Laikraksts Diena trešdien vēsta, ka sprunguļus LU zobārstniecības programmas riteņos met Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētājs Jānis Vētra, kurš ir arī IZM Augstākās izglītības programmu licencēšanas komisijas loceklis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas