Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LU rektora amatā ievēlē Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekānu Bērziņu

Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā piektdien tika ievēlēts līdzšinējais LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns Gundars Bērziņš.

Jaunais rektors ievēlēts vēlēšanu otrajā kārtā, saņemot 106 balsis par un 78 balsis pret. Pirmajā vēlēšanu kārtā par Bērziņu balsoja 88 Satversmes locekļu, bet 96 bija pret. LU rektora ievēlēšanai nepieciešama vismaz 101 Satversmes sapulces dalībnieka balss.

Bērziņš amatā stāsies 27.martā. Viņa pilnvaru termiņš būs četri gadi.

Jaunais rektors savā redzējumā par LU stratēģisko attīstību turpmākajiem pieciem gadiem kā galvenās prioritātes izvirzījis zinātnisko izcilību, studentu panākumus, akadēmiskā personāla izcilību, sadarbību ar uzņēmējiem un valsti, infrastruktūras attīstību, skaidra pārvaldības modeļa ieviešanu, finanšu stabilitāti, kā arī LU atpazīstamības veicināšanu.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīva datiem Bērziņš dzimis 1971.gadā. Viņš ieguvis doktora grādu vadības zinātnē un kā vadošais pētnieks piedalījies daudzos pētniecības projektos, ir starptautisku zinātnisko publikāciju autors.

Bērziņš ir Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis. Vienlaikus viņš ir arī Valsts prezidenta ārštata padomnieks Latvijas konkurētspējas un ekonomikas jautājumos, "SSE Rīga Foundation" valdes loceklis un LU studentu Biznesa inkubatora padomes loceklis. Iepriekš ieņēmis LU Kanclera amatu. Darbojies privātajā biznesā, bijis AS "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs.

No jaunā rektora valsts amatpersonas deklarācijas redzams, ka 2022.gadā viņš saņēmis 57 784 eiro lielus ienākumus, tai skaitā 54 094 eiro no LU. Bērziņš deklarējis arī 27 789 eiro lielus uzkrājumus un 46 225 eiro lielas parādsaistības. Tāpat viņš deklarējis astoņus nekustamos īpašumus, no kuriem trīs ir kopīpašumā.

Kā vēstīts, LU atklātu starptautisku konkursu uz rektora amatu izsludināja pērnā septembra nogalē. Kopumā konkursā bija saņemti 24 pieteikumi. Rektora amatam tika izvirzīts Bērziņš un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes profesore, līdzšinējā LU rektora padomniece Signe Bāliņa.

pievienota 3. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas