Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LU Senāts lemj anulēt goda biedra nosaukumu Lembergam

Latvijas Universitātes (LU) Senāts ir apstiprinājis lēmumu anulēt LU goda biedra nosaukumu Ventspils domes deputātam un bijušajam mēram Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij"), kuru tiesā apsūdzībās par koruptīviem noziegumiem.

Lemšana par šo jautājumu LU Senātā tika aktualizēta jau marta beigās, taču tad lēmums netika pieņemts, norādot uz procedūras pārkāpumiem.

Aptuveni pēc nedēļas Lembergs pats paziņoja, ka nosūtījis vēstuli LU rektoram Indriķim Muižniekam un Senātam, kurā informē, ka atsakās no LU goda biedra statusa.

LU Senāta ārkārtas sēdē priekšsēdētāja vietniece Dace Balode skaidroja, ka, lai gan Lembergs iesūtījis iesniegumu par atteikšanos no šī statusa, tēma joprojām ir aktuāla, jo Senāta pieņemtus lēmumus var atcelt vai anulēt tikai un vienīgi pats Senāts.

Ņemot vērā Akadēmiskās komisijas priekšsēdētāja Jāzepa Logina ziņojumu, kā arī Lemberga iesūtīto iesniegumu par atteikšanos no šī statusa, viņam LU goda biedra nosaukums tika anulēts.

Par šo lēmumu nobalsoja 38 Senāta pārstāvji, savukārt divi balsojumā atturējās.

Kā ziņots, Lembergs tika nosūtījis vēstuli LU rektoram Indriķim Muižniekam un Senātam, kurā informēja, ka viņš atsakās no LU goda biedra statusa. Atteikties no LU goda biedra statusa Lembergs nolēmis, jo nevēloties "radīt liekas raizes" nedz LU Senātam, nedz izglītības un zinātnes ministrei Anitai Muižniecei (K).

"Mani arī turpmāk priecēs manas Alma Mater izaugsme, un ka jūsu vadībā tā jau tuvākajā laikā iekļūs pasaules spēcīgāko augstskolu pirmajā simtā. Vienlaikus priecājos, ka mans pieticīgais ieguldījums LU stiprināšanā turpinās kalpot tās tagadnei un nākotnei," vēstulē tika rakstījis Lembergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas