Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lūdz palīdzību ķirurga Jāņa Rozentāla dzīvības glābšanai

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas kolektīvs lūdz līdzcilvēku palīdzību asinsvadu ķirurgam Jānim Rozentālam, kuram steidzami nepieciešama aknu transplantācija.

Pašlaik dr. Rozentāls smagā stāvoklī atrodas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Toksikoloģijas un sepses klīnikā, viņam ir noteikta diagnoze - akūta aknu mazspēja, ko izraisījušas blaknes pēc nesteroīdo pretiekaisuma līdzekļu lietošanas, radot smagus aknu funkciju traucējumus. Latvijā pieejamā terapija ir izsmelta un vienīgā iespēja glābt ārsta dzīvību ir aknu transplantācija, ko ir piekritusi veikt Tartu universitātes slimnīca Igaunijā. Diemžēl mūsu valstī šādas operācijas netiek apmaksātas. Par šo situāciju ir informēts arī veselības ministrs Guntis Belēvičs, kurš ir izteicis gatavību ziedot ārsta dzīvības glābšanai.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas kolektīvs aicina visus, kuriem ir iespēja, ziedot dr. Jāņa Rozentāla aknu transplantācijas operācijai.

Saskaņā ar Tartu universitātes slimnīcas sniegto informāciju šādas operācijas kopējās izmaksas ir no 75 000 līdz 100 000 euro. Ziedojumu vākšana tiek organizēta sadarbībā ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fondu, un pārskaitījumus ar norādi Jānim Rozentālam lūgums veikt, izmantojot norādītos rekvizītus:

Rekvizīti:

RAKUS Atbalsta Fonds

Hipokrāta iela 2, Rīga, LV-1038

Reģistrācijas nr: 5000 8147021

Banka: Swedbank SWIFT HABALV22

Konta Nr. (IBAN): LV63HABA0551026638866

Jānis Rozentāls ir beidzis Rīgas Medicīnas Institūtu 1983.gadā, viņš ir sertificēts asinsvadu ķirurgs, kura pamata darbavieta jau 11 gadus ir Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra Gaiļezers Asinsvadu ķirurģijas nodaļa, papildus viņš sniedz palīdzību arī Nieru slimību un nieru aizstājterapijas klīnikā, dodas pie pacientiem arī Vidzemes slimnīcā, strādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, operējot pacientus visā Latvijā. Rozentāls ir Latvijas Asinsvadu ķirurgu biedrības, kā arī Latvijas Flebologu biedrības biedrs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas