Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LVM: Meža nozarei šis gads varētu būt grūts

Meža nozarei šis gads varētu būt grūts apaļkokmateriālu cenu krituma dēļ, aģentūrai LETA prognozēja valsts mežu apsaimniekotāja Latvijas Valsts mežu (LVM) Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

"Domāju, ka šis gads meža nozarei būs grūts. Gads ir sācies vēl pagājušā gada ļoti pozitīvajā tendencē, kad bija augstākas cenas. Taču pasaules tirgus tendences rāda, ka tam pīķim esam pāri un turpmāk nebūs viegli - būs atkal cenu kritums," sacīja Kotovičs.

Viņš skaidroja, ka tirgi patlaban ir pārtraukuši izaugsmi un ir atsevišķas vietas, kur šogad vērojama lejupvērsta cenu korekcija. "Kad būs nākošais pārdošanas etaps pēc mēneša vai pusotra, jutīsim to arī savās pārdošanas cenās," sprieda Kotovičs, norādot, ka pagaidām ir pāragri pateikt, cik liels kopumā tirgū būs cenu kritums un cik ilgi tas turpināsies.

Kotovičs pieļāva, ka iepriekš minēto faktoru dēļ visā Latvijā varētu samazināties arī mežizstrādes apmēri - par šādu soli varētu lemt privāto mežu īpašnieki. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka mežistrādes apmēri valsts mežos saglabāsies plānotajā apjomā, neatkarīgi no cenu izmaiņām. "Mums ir ilgtermiņa plāns un misija nodrošināt nozarei drošību, ka zināms koksnes daudzums no mums tirgū nāks neatkarīgi no tirgus situācijas," teica LVM Komunikācijas daļas vadītājs.

LETA jau ziņoja, ka saskaņā ar LVM šā gada sākumā pausto situācija apaļkokmateriālu tirgū Latvijā kopumā šogad būs lielā mērā atkarīga no Skandināvijas papīrrūpniecības pieprasījuma pēc izejvielām, un ekonomiskās attīstības gatavās produkcijas eksporta tirgos. Koksnes produkcijas pieprasījuma svārstības ietekmēs politiskie procesi.

Jau ziņots, ka 2017.gadā LVM apgrozījums bija 275,83 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 28,8% un sasniedza 65,208 miljonus eiro, liecina Firmas.lv informācija. Savukārt uzņēmuma 2018.gada auditētie rezultāti vēl nav publiskoti.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Top komentāri

Buks
B
Skaidrs, ka LVM turpinās gāzt kokus neatkarīgi no to pārdošanas cenas. Vispirms jāuztur pašiem sevi, savs /resnais gals/ ar fantastiskām algām un bonusiem, jauniem autiņiem utt. Tad vēl jāuztur visādi /zinātnieki/, speciālisti un pērkamie žurnālisti, kuri korītī pūderē smadzenes tautai. Viņi jau labi sen ir apguvuši Dr. Gebelsa atziņas un pārliecinoši stāsta, ka jo vairāk nocērt jo lielāki kļūst Latvijas meža krājumi. Jebkuras citas domas tā propagandas mašīna cauri nelaiž.
???
?
Vismaz tautai būs labums, malkas cena kritīsies, dēļu cenas kritīsies, utt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas