Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LZS atbalsta samazinātās PVN likmes piemērošanu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem

Vakar, 1. augustā, notika Latvijas Zemnieku savienības (LZS) Uzņēmēju padomes un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāvju tikšanās, lai pārrunātu iespējamo samazinātas pievienotās vērtības nodokļa likmes ieviešanu nozarē.

"Nav noslēpums, ka daļa sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu strādā pelēkajā zonā. Pēc mūsu aprēķiniem, kas ir pārrunāti arī Finanšu ministrijā, ir skaidri redzams, ka, samazinot PVN likmi pārtikai un sabiedriskās ēdināšanas sektorā, būtu iespējams palīdzēt šiem uzņēmumiem iznākt no pelēkās zonas, kas būtu arī pietiekami nozīmīgs pienesums Valsts budžetam," norāda asociācijas valdes locekle Santa Graikste.

"Nedrīkst ignorēt tos 25 tūkstošus jeb 5% Latvijas strādājošo, kas ir nodarbināti viesnīcu un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, kas nav tas vieglākais bizness. Daļa mazo ģimenes ēdināšanas uzņēmumu, kas darbojušies jau vairāk nekā 20 gadus, ir Latvija vietējais kultūras mantojums, par kuru mums visiem būtu jāiestājas. Tāpēc apņemos jau tuvākajā laikā, domājot par strādājošajiem šajā nozarē, tikties ar finanšu, ekonomikas un kultūras ministru. Katra darbavieta, tie ir papildu nodokļi valsts un pašvaldību budžetos. Tie ir cilvēki, kuri stutē Latvijas ekonomiku. Tāpēc mums ir jādara viss, lai šie mazie un vidēji uzņēmumi arī turpmāk varētu pastāvēt un attīstīties," teica LZS priekšsēdētājs Armands Krauze

"Nozare pierāda, ka var būt uzticams valsts partneris, vēlas strādāt godīgi, rosina izmaiņas, kas tai nepieciešamas, lai ātrāk kļūtu par tādu, ar kādu visi lepotos gan tajā strādājoši, gan pārējie biznesa vidē strādājošie, gan arī valsts. Manuprāt, šobrīd atrodamies situācijā, ka nedrīkstam ignorēt šādus centienus, pretējā gadījumā izdzīvos nekaunīgākie, ne kvalitatīvākie," uzsver LZS Uzņēmēju padomes priekšsēdētāja Lienīte Caune.

LZS Uzņēmēju padome ir izveidota Latvijas uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, balstoties uz LZS mērķiem un programmu. Uzņēmēju padomes uzdevumi ir pārstāvēt LZS biedru – uzņēmēju intereses; veicināt uzņēmēju līdzdalību valsts pārvaldē; formulēt un sniegt LZS struktūrvienībām un institūcijām Uzņēmēju padomes viedokli, sagatavot lēmumprojektus un sniegt atzinumus par uzņēmējdarbības un citiem aktuāliem jautājumiem, kā arī nodrošināt ekspertu līdzdalību LZS darbībā no uzņēmēju vidus.

Top komentāri

Pietuck Krustingk
P
Būdami opozīcijā LZS atbalstīs visu pret ko būdami reformu čempioni pozīcijā tik asi iestājās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas