Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mācībās iegūtās zināšanas jāsaista ar reālo dzīvi

Lai veicinātu skolēnu interesi par enerģētikas nozari un izglītotu elektrodrošībā, AS Sadales tīkls šogad ir atsaucies a/s Swedbank un nodibinājuma Iespējamā misija iniciatīvai iesaistīties Latvijas uzņēmumu praktisko mācībstundu skolu programmā Dzīvei gatavs. 5. martā, klātesot Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, Rīgas pilī AS Sadales tīkls valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons parakstīja skolu programmas memorandu, apliecinot uzņēmuma gatavību sniegt skolēniem enerģētikas nozares zināšanas mācību priekšmetu ietvaros, kas savukārt palīdzēs skolēniem sasaistīt mācībās gūtās zināšanas ar reālo dzīvi.

Turpinās izglītot

Šīs programmas ietvaros uzņēmuma darbinieki elektrodrošības nodarbības integrē 6. klašu mācību priekšmeta Dabaszinības saturā. AS Sadales tīkls speciālisti ar elektrodrošības lekciju no 15. aprīļa devās uz tām skolām, kuras iesniedza pieteikumu Dzīvei gatavs platformā.

Dzīvei gatavs ietvaros aprīlī un maijā 12 ST speciālisti ir pasnieguši 15 dabaszinību stundu visā Latvijā – Ogresgala pamatskolā, Amatas pamatskolā, Rīgas 54. vidusskolā, Rīgas, 84. vidusskolā, Ādažu vidusskolā (četras stundas), Kalsnavas pamatskolā, Krustpils pamatskolā, Bauskas pilsētas pamatskolā, Ogres 1. vidusskolā, Rīgas pilsētas sākumskolā, Rīgas Doma kora skolā, Rīgas 95. vidusskolā. AS Sadales tīkls turpinās dalību projektā un ar skolēniem tiksies jau nākamā mācību gada sākumā –  septembrī.

Dzīvei gatavs mērķis ir nemitīgi augoša skolu programma ar vismaz 100 dalībniekiem turpmākajos trīs darbības gados. 


Atzinīgi vērtē gan skolēni, gan skolotāji

Programmu atzinīgi novērtē gan skolēni, gan skolotāji. Madonas novada Kalsnavas pamatskolas dabaszinību skolotāja Laila Štāla stāsta, ka programmas ietvaros AS Sadales tīkls speciālisti viesojušies skolā un 6. klases skolēniem vadījuši nodarbības: "Šis vecums ir īstais laiks, kad nopietnā formātā sākt skaidrot elektrodrošības jautājumus. Protams, par elementārām situācijām ir jārunā ar bērniem jau no mazotnes, un to mēs skolā arī darām gan klases stundā, gan dabaszinību ietvaros, taču Dzīvei gatavs projektā piedalās speciālisti, kas sniedz informāciju padziļināti – viņiem līdzi ir uzskates materiāli, kādi mums skolā nav pieejami, turklāt cilvēki, kas ikdienā saskaras ar elektrodrošības situācijām, spēj bērniem tās skaidrot no pavisam cita skatpunkta. Uzskatu, ka par drošību nekad nevar runāt par daudz, jo ir nianses, kuras ne katram ir zināmas. Es ceru, ka sadarbība ar AS Sadales tīkls mūsu skolai turpināsies arī nākamajos mācību gados, jo pēc nodarbības bērni atzina – ir bijis interesanti un vērtīgi. Skolēni labprāt uzdeva papildu jautājumus nodarbības vadītājam. Arī videomateriāli par gūto elektrotraumu nopietnību guva rezonansi, jo uzskatāmi pierāda, cik nopietnas sekas ir elektrotraumām," skaidro skolotāja. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas