Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Meklē KNAB konflikta risinājumu bez darbinieku nomaiņas

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) aicinājusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Jaroslavu Streļčenoku izvērtēt iespējas par iestādes darba turpināšanu bez personālsastāva izmaiņām, taču apzinās, ka abu KNAB vadošo amatpersonu līdzšinējās "cirkveidīgas darbības" un no tām izrietošās problēmas iestādes darbā atrisināt nebūs viegli, pirmdien žurnālistiem atzina Straujuma.

Viņa jau tikusies ar abiem KNAB strīdniekiem Streļčenoku un viņa vietnieci Jutu Strīķi, un ātrus risinājumus problēmām neredz, taču Valsts kanceleja sākusi izstrādāt nepieciešamās KNAB likuma izmaiņas, lai "novērstu pretrunas par KNAB regulējumu". Paredzēts noteikt, ka operatīvajiem darbiniekiem, tostarp Strīķei, būs jāsniedz biroja vadītāja regulāras un obligātas atskaites par padarīto.

"Šobrīd likumdošanas akti ir paredzējuši, ka operatīvā darba daļai nav jāsniedz regulāras atskaites. Tas ir jāizlabo. Bet patiešām Strīķes kundze ir gatava izpildīt Streļčenoka kunga objektīvās prasības. Es runāšu ar Streļčenoku, un meklēsim risinājumus," viņa teica.

"Tā kā tagad notiek, tā ir nepieļaujami, ka viņi paši savā starpā karo," teica premjere.

Reformu partijas vadītājs Edmunds Demiters atzina, ka par KNAB nebūšanām daudz runāts gan Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, gan Korupcijas novēršanas apakškomisijā, uzklausīti Streļčenoka un Strīķes viedokļi, taču lieta uz priekšu nav virzījusies.

"Man nav ilūzijas par vieglu risinājumu, kas nodrošinātu nepieciešamās izmaiņas," teica politiķis.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis atzina, ka par KNAB var runāt atturīgi, jo tā ir iestāde, kas vērtē arī politisko partiju darbu. Viņš uzticoties atbildīgajām Saeimas komisijām un premjeram, kam KNAB darbs jāpārrauga. Savukārt Nacionālās apvienības pārstāvis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis piebilda, ka KNAB konfliktu politiski vērtēt nevarot, tas jādara "strikti juridiski".

Jau vēstīts, ka bijušais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) savā pēdējā dara dienā premjera amatā atcēla arī otro Streļčenoka rīkojumu par darba uzteikšanu savai vietniecei korupcijas apkarošanas jautājumos Strīķei.

Premjers pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka ir izskatījis KNAB arodbiedrības sūdzību par Streļčenoka 14.janvāra lēmumu par viņa vietnieces Strīķes atbrīvošanu no amata un konstatējis, ka jauns pamats Strīķes atbrīvošanai no amata nav rasts.

Streļčenoks savu vietnieci Strīķi no amata atbrīvoja 20.decembrī, taču jau tolaik demisionējušais premjers Dombrovskis šo rīkojumu atcēla. 14.janvārī Streļčenoks Strīķei darbu uzteica atkārtoti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas