Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Melnsila ielas dzīvojamā ēkā, visticamāk, sprādzis gāzes balons

Aizvadītajā nedēļā Rīgā, Melnsila ielas dzīvojamā ēkā, visticamāk, sprādzis gāzes balons, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Sāktajā kriminālprocesā kā galvenā versija tiek izskatīta gāzes eksplozija, bet tiek izskatītas arī citas versijas. "Visticamāk, sprādzis gāzes balons, tomēr precīzs traģēdijas iemesls tiks skaidrots izmeklēšanas laikā," piebilda Gžibovska.

Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana un nozīmētas ekspertīzes. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Satiksme ēkas tuvumā joprojām ir slēgta.

LETA jau ziņoja, ka saskaņā ar dabasgāzes sadales sistēmas operators Gaso iepriekš pausto sprādziens ēkā Rīgā, Melnsila ielā 2, nav saistīts ar uzņēmuma Gaso apkalpotajiem gāzesvadiem.

Naktī uz pagājušo ceturtdienu pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Melnsila ielā 2. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst.1.22, bet plkst.3.40 degšanu izdevās lokalizēt.

Ierodoties pussagruvušajā ēkā Melnsila ielas un Ļermontova ielas stūrī, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg daļēji nobrukušā nama otrais un trešais stāvs un jumta konstrukcijas. Tika sākta konstrukciju pārbaude un dzēšanas darbi. Uz vietas strādāja 40 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 11 specializētos transportlīdzekļus.

Cilvēki pussagruvušajā ēkā tika meklēti, periodiski organizējot klusuma brīžus, lai varētu sadzirdēt, ja zem drupām palikušie sauc pēc palīdzības. Tieši šādā veidā vienu cilvēku drupās izdevās atrast. Kopumā nelaimē ir cietuši seši cilvēki, viens gājis bojā, bet piecas personas no ēkas evakuētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas