Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūžībā devies kādreizējais Saeimas deputāts Joahims Zīgerists

Naktī uz 28.janvāri mūžībā devies kādreizējais Saeimas deputāts Joahims Zīgerists, aģentūrai LETA apstiprināja politiķa draugs Odisejs Kostanda.

Patlaban vēl neesot zināms, kad notiks atvadīšanās no kādreizējā Saeimas deputāta.

Kā liecina aģentūras LETA Arhīvs, Zīgerists dzimis 1947.gada 29.janvārī Šlēsvigā-Holšteinā Vācija. Žurnālista karjeru viņš sācis 1969.gadā. Latvijas pilsonību viņš ieguva 1992.gadā.

Savukārt 1993.gadā 5.Saeimas vēlēšanās viņš kandidēja no "LNNK" saraksta un tika ievēlēts par deputātu. Viņš pildīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas locekļa pienākumus. Tajā pašā gadā politiķis organizējis "Rūpju biroju", kur vientuļi pensionāri sākuši saņemt medikamentus un pārtiku par brīvu. Zīgeristu izslēdza no "LNNK" 1994.gada novembrī par "sistemātisku rīcību, kas diskreditē "LNNK".

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija 1994.gadā pieņēma lēmumu ieteikt Saeimai anulēt Zīgerista deputāta mandātu. 1995.gadā Saeima neatbalstīja komisijas priekšlikumu izslēgt Zīgeristu no Saeimas sastāva saistībā ar viņa plenārsēžu neattaisnoto neapmeklēšanu. Tajā pašā gadā Saeima pēc Mandātu komisijas pieprasījuma par plenārsēžu neapmeklēšanu izslēgusi politiķi no parlamenta.

Partijas "Tautas kustība "Latvijai"" (TKL) 1996.gada novembra pilnsapulcē Zīgerists ievēlēts par vienu no diviem TKL līdzpriekšsēdētājiem. Savukārt 1998.gada oktobrī Zīgerists atkāpās no TKL līdzpriekšsēdētāja amata, pamatojot savu lēmumu ar līdzatbildību partijas sakāvē 7.Saeimas vēlēšanās.

Savukārt 2003.gadā viņš aģitējis par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas