Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

NA par Rīgas mēra amata kandidātu virzīs Cilinski

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) Rīgas nodaļa šodien kopsapulcē lēmusi par Rīgas mēra amata kandidātu virzīt bijušo Saeimas deputātu un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski, liecina apvienības Rīgas nodaļas priekšsēdētāja Edvarda Ratnieka paziņojums vietnē Twitter.

Viņš atklāja, ka kopsapulcē savas kandidatūras mēra amatam atsauca Ansis Pūpols, Dainis Locis un Edvards Ratnieks, lai "kopīgi atbalstītu Cilinski". Nodaļa esot vienbalsīgi izvēlējusies Cilinski kā jauno Rīgas mēra kandidātu.

Tāpat kopsapulcē atbalstīta kopīga saraksta veidošana ar Latvijas Reģionu apvienību.

Kad kļuva zināms par Rīgas domes atlaišanu, sākotnēji Nacionālā apvienība plānoja startēt kopā ar "Jauno Vienotību" un Jauno konservatīvo partiju (JKP), taču pēc tam, kad JKP nolēma startēt atsevišķi sarunas apsīka.

Provizoriski plānots, ka visi trīs ar Rīgas domes atlaišanu saistītie likumprojekti varētu stāties spēkā līdz 25.februārim, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Tādējādi tiktu noteikts, ka Rīgas dome tiek ievēlēta uz nedaudz vairāk kā pieciem gadiem ārkārtas vēlēšanās 25.aprīlī.

Attiecībā uz abiem likumiem, grozījumiem Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā un grozījumiem likumā "Par pašvaldībām", kas ļautu Rīgas domi ārkārtas vēlēšanās ievēlēt uz vairāk nekā pieciem gadiem, sākotnēji jāsagaida Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums par parakstu vākšanas rezultātu apstiprināšanu. Tas paredzēts 19.februārī.

Sagaidāms, ka Valsts prezidents Egils Levits šos abus likumprojektus varētu izsludināt "Latvijas Vēstnesī" piektdien, 21.februārī. Pēc publicēšanas Latvijas Vēstnesī piektdien abi likumi stātos spēkā sestdien 22.februārī.

Pēc trešās daļas Saeimas deputātu pieprasījuma Valsts prezidentam saskaņā ar Satversmi bija pienākums apturēt šo abu likumu publicēšanu.

Savukārt Rīgas domes atlaišanas likumprojektu Levits varētu izsludināt 24.februārī un tas varētu tikt publicēts Latvijas Vēstneša ārkārtas izdevumā tās pašas dienas otrajā pusē. Šis likumprojekts stātos spēkā 25.februārī.

Kā ziņots, mēnesi ilgušās parakstu vākšanas laikā par pašvaldību ārkārtas vēlēšanu jauno regulējumu, kas ļautu Rīgas domi ārkārtas vēlēšanās ievēlēt uz vairāk nekā pieciem gadiem, tika savākti mazāk nekā 5% no nepieciešamā parakstu skaita referenduma izsludināšanai.

 

Top komentāri

pēteris
p
varēja vēl kādu "mironi"izcelt
Irlielāmērāticams
I
ka nacionālā ideja patiesībā diez ko nevilina sakarīgus cilvēkus. Tāpēc šā spārna politiķi ir tādi, kādi nu ir.
Eva
E
Cilinskim nepiemīt ne vīrišķīga stāja, ne harisma. Viņš ir šāds tāds, bet uz vadoņa lomu galīgi neder
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas