Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Nākamnedēļ Eiropas žurnālisti iepazīsies ar situāciju Latvijas laukos

Lai iepazītos ar situāciju Latvijas lauksaimniecībā, Latvijā ieradīsies Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu žurnālisti un ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisariāta pārstāvis Rodžers Vaits, informē biedrības "Zemnieku saeima" pārstāvji.

Latvijā ieradīsies 11 žurnālisti no Lielbritānijas, Polijas, Dānijas, Nīderlandes, Luksemburgas, Īrijas, Slovēnijas, Ungārijas, Francijas un Vācijas. Vizītes laikā žurnālisti trešdien, 21.martā, tiksies ar zemkopības ministri Laimdotu Straujumu, lai diskutētu par ES lauksaimniecības politikas reformu pēc 2013.gada.

Pēc sarunām ar ministri žurnālisti viesosies zemnieku saimniecībā Eimuri, kas nodarbojas ar lopkopību un Ādažu novadā apsaimnieko 188 hektārus zemes. Tāpat žurnālisti apmeklē zemnieku saimniecību "Vecvindas" Blomes pagastā Smiltenes novadā, kas nodarbojas ar graudkopību un audzē graudus pārtikai un sēklai un sagatavo ilggadīgo zālāju sēklas. Žurnālisti viesosies arī AS Trikātas siers ražotnē Beverīnas novadā. Pēc iepazīšanās ar Latvijas saimniecībām vakarā paredzēta diskusija un vakariņas Dikļu pilī.

22.martā ES dalībvalstu žurnālisti dosies uz Igauniju, lai apmeklētu lauku saimniecības un iepazītos ar lauksaimnieku situāciju Igaunijā.

Kā ziņots, Latvijas lauksaimnieku organizācijas aktīvi diskutē ar Eiropas Komisijas amatpersonām par nepieciešamību mainīt atbalsta sadalījumu. "Pašreizējā kopējā lauksaimniecības politika nenodrošina vienlīdzības principu un taisnīgu konkurenci. Baltijas lauksaimnieku organizācijas definējušas vienotu nostāju, ka tiešo maksājumu apjomam visās dalībvalstīs ir jābūt līdzīgam - ne mazākam par 90% no ES vidējā atbalsta apjoma," sacīja "Zemnieku saeima" vadītāja Maira Dzelzkalēja.

Platību maksājumi Latvijas zemniekiem patlaban ir viszemākajā līmenī, nepārsniedzot 63 latus par hektāru, kamēr vidējais ES rādītājs ir 266 eiro jeb 186 lati par hektāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas