Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NBS komandieris: Karadarbībā Ukrainā vērojama stagnācija

Militārajā konfliktā Ukrainā patlaban ir vērojama stagnācija, kas draud ar diezgan ilgstošu karadarbības turpināšanos, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Pēc viņa teiktā, no Ukrainas puses ir vērojams milzīgs gribasspēks un pārliecība, bet mazāks ieroču daudzums, turpretim no Krievijas puses - daudz lielāks ieroču daudzums, bet absolūta nepārliecinātība un arī nevēlēšanās vest intensīvu karadarbību. "Tas noved pie stagnācijas, ko mēs redzam šajā situācijā, kad absolūti grūti notiek Krievijas karaspēka virzība uz priekšu, lai iegūtu kaut kādas teritorijas," komentēja Kalniņš.

Pēc viņa teiktā, šāda stagnācija liecina, ka karadarbība varētu turpināties ilgi, un tas noteikti nenāktu par labu Ukrainai, kura vēlas pēc iespējas ātrāk atbrīvot savas teritorijas.

Jautāts, vai redz iespēju ukraiņiem no savas zemes ar militāriem līdzekļiem padzīt okupantus vai arī kaut ko atrisināt varētu diplomātisku sarunu ceļā, NBS komandieris atbildēja, ka jebkurš rakstisks mierizlīgums būs tikai īslaicīgs risinājums, jo ukraiņi noteikti cīnīsies par faktisku savu teritoriju atgūšanu.

Lūgts precizēt, cik ilgi karadarbība Ukrainā vēl varētu turpināties, Kalniņš atbildēja, ka tas galvenokārt būs atkarīgs no ukraiņu gribasspēka un pārliecības - tiklīdz šis gribasspēks un pārliecība tiks sagrauta, var uzskatīt, ka karš beigsies.

Vienlaikus NBS komandieris prognozēja, ka tuvākajos divos, trīs mēnešos, kamēr ukraiņi apgūs jauno tehniku, ir sagaidāmas īpaši asiņainas kaujas tieši tajos reģionos, kuros karadarbība visaktīvāk norit jau patlaban.

Viņš piebilda, ka Latvija nav pārstājusi sniegt militāro palīdzību Ukrainai un turpinās to darīt, līdz valsts tiks pilnībā atbrīvota no okupantiem.

Kā ziņots, otrdien aprit trīs mēneši kopš Krievijas armijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas