Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Nedēļu ilgajā satiksmes drošības akcijā konstatē 3300 pārkāpumus un nav izdevies iztikt bez avārijās bojāgājušajiem

Aizvadītajā nedēļā Eiropas ceļu policijas tīkla organizētajā satiksmes drošības akcijā "Roadpol drošības dienas" Latvijā konstatēti 3300 pārkāpumi ceļu satiksmē un nav izdevies iztikt bez avārijās bojāgājušajiem.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policija, policisti akcijas laikā visā valsts teritorijā papildu ikdienas satiksmes uzraudzībai pastiprināti pievērsta uzmanība, vai autovadītāji ievēro ceļu satiksmes noteikumus, piemēram, tika uzraudzīta atļautā braukšanas ātruma ievērošana, vai autovadītāji nevada transportlīdzekli būdami alkohola vai citu apreibinošo vielu iespaidā, kā arī pievērsta pastiprināta uzmanība mazāka aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem un pareizai pasažieru pārvadāšanai.

18.septembrī norisinājās "Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem", taču tās izskaņā Gulbenes novada Lizuma pagastā notika viens no pēdējos gados Latvijā traģiskākajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kurā bojā gāja četri jaunieši.

Akcijas laikā valstī kopumā notika 816 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 104 satiksmes dalībnieki. Pērn šīs akcijas laikā notika 843 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 130 personas un trīs gāja bojā.

Šogad lielākā daļa no konstatētajiem pārkāpumiem ir bijuši ātruma pārkāpumi - par to likumsargi apturējuši un pie atbildības saukuši 1555 ātruma pārkāpējus. Tāpat šīs nedēļas laikā ar tehniskajiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli, ir konstatēts liels skaits ātruma pārkāpēju - 12 945.

Viens no rupjākajiem ātruma pārkāpumiem, kas reģistrēts akcijas laikā, bija fiksēts Liepājā, Lībiešu ielā, kur apdzīvotā vietā pie atļautajiem 50 km/h motocikla "Yamaha" vadītājs brauca ar 140 km/h, tādējādi apdraudot gan apkārtējo satiksmes dalībnieku, gan savu drošību.

Tāpat šogad akcijas laikā pieķerti 52 autovadītāji, kuri braukuši būdami alkohola reibumā, no kuriem 38 autovadītāji saukti pie kriminālatbildības. Trīs autovadītāji pieķerti braucam narkotisko vielu iespaidā, par ko arī Valsts policija uzsākusi kriminālprocesus. Vēl 17 gadījumos autovadītāji saukti pie administratīvās atbildības par agresīvu braukšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas