Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

NEPLP piemēro 500 latu sodu SIA 4.vara

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi piemērot administratīvo sodu SIA 4.vara 500 latu apmērā par pieprasītās informācijas nesniegšanu, portālu Diena.lv informēja NEPLP pārstāve Sanita Blomniece.

NEPLP 6.septembra sēdē izskatīja arī citas administratīvo pārkāpumu lietas. NEPLP lēma par administratīvās lietvedības izbeigšanu administratīvo pārkāpumu lietā par 8.maijā demonstrētās filmas Par Sapratni nenodrošināšanu ar tulkojumu valsts valodā AS Latvijas Neatkarīgā Televīzija programmā TV5 Latvija un izteica raidorganizācijai mutisku brīdinājumu. Mutisku brīdinājumu saņēma arī VSIA Latvijas Televīzija par nepamatotu uzrakstu izvietošanu raidījumā Labrīt, Latvija!.

NEPLP uzsāka lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā pret AS Latvijas Neatkarīgā Televīzija par raidījuma krievu valodā Jaunais Vilnis nenodrošināšanu ar subtitriem latviešu valodā programmas LNT 27.jūlija pārraidē un programmas TV 5 Latvija 26.jūlija pārraidē.

Izvērtējot pašnāvības atspoguļojumu šī gada 7.jūnija VSIA Latvijas Televīzija un SIA TV3 Latvia sižetos, NEPLP atzīst, ka elektroniskie plašsaziņas līdzekļi nav ievērojuši starptautiskās vadlīnijas un Latvijas Cilvēktiesību centra vadlīnijas par pašnāvību atspoguļojumu. NEPLP aicina elektroniskos plašsaziņas līdzekļus ievērot augstākminētās vadlīnijas un iestrādāt tās savos rīcības kodeksos.

NEPLP arī uzklausīja VSIA Latvijas Radio ziņojumu par jauniešu portālu NABA un uzdeva līdz 1.oktobrim iesniegt izvērstu portāla koncepciju.

Tāpat NEPLP nolēma vērsties Ministru kabinetā ar lūgumu atbalstīt VSIA Latvijas Radio 2011.gada pārskata saimnieciskās darbības rezultātā gūtās peļņas atstāšanu pašas raidorganizācijas rīcībā Statūtos paredzēto darbības attīstības mērķu sasniegšanai.

Vēl sēdē tika reģistrēts elektroniskā plašsaziņas līdzekļa pakalpojuma pēc pieprasījuma sniedzējs SIA IZZI.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas