Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Neviens negrib nākt Sprūdža vietā

Pārmaiņas valdības sastāvā, kurā sagaida ne tikai jaunu tieslietu, bet arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, varētu notikt tikai pēc tam, kad koalīcija atrisinās strīdīgos jautājumus, starp kuriem ir arī Saeimai otrreizējai caurlūkošanai nodotie grozījumi Imigrācijas likumā. Vismaz tādu premjera Valda Dombrovska (Vienotība) iespējamo izšķiršanos atbalstītu Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. Tas būtu nepieciešams arī tāpēc, ka par pozitīvu uzticības balsojumu parlamentā jaunajiem ministru kandidātiem partijas var būt drošas, ja koalīcija ir stabila.

Sākotnēji Reformu partija solīja par kandidātiem sākt diskusiju pēc budžeta pieņemšanas, pēc tam - tuvākajā valdes sēdē. Vēl otrdienas rītā ceturtdien plānotās RP valdes sēdes darba kārtībā jautājuma par Sprūdža pēcteci nebija, bet vakarā pēc Viļņa Ķirša ierosinājuma tika iekļauts. Taču RP priekšsēdis Edmunds Demiters teica, ka kandidātu partija nosauks tikai pēc valsts svētkiem, jo neesot nekādas steigas - Saeima par uzticību nākamajam ministram varēšot lemt ne agrāk kā 5. decembrī, kādu laiku ministra pienākumus varot uzņemties kāds no kolēģiem. Taču valdē katrs varēšot izteikties par nosauktajiem kandidātiem - Zandu Kalniņu-Lukaševicu, Ingu Antāni un Jāni Vilnīti.

Kalniņa-Lukaševica par pāriešanu darbā uz valdību bija izvairīga, jo deputātei patīkot tas, ko viņa darot Saeimā, vadot Eiropas lietu komisiju. Ja Z. Kalniņa-Lukaševica uz ministra pilnvaru laiku valdībā noliktu deputāta mandātu, viņas vietā nāktu Reinis Freimanis no Klāva Olšteina domubiedru grupas un RP zaudētu vēl vienu deputāta vietu. Iepriekš piesardzīgi par pārcelšanos uz Rīgu izteicies arī Liepājas domnieks, Liepājas papīra valdes priekšsēdis J. Vilnītis. I. Antāne jau tagad strādā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra birojā, un no šī viedokļa viņai būtu visvieglāk pārņemt ministra pienākumus, ja vien viņas nominēšana neatjaunotu lielo pilsētu uzbrukumus Reformu partijai. Tieši viņa palīdzēja juridiski sagatavot ministram arī rīkojumu par Aivara Lemberga atstādināšanu no Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumiem.

Jo ilgāk RP vilcinās, jo vairāk minējumu apvij šo amatu. Dažuprāt, Vienotība to varot izmantot, lai piesaistītu valdībai Zaļo un Zemnieku savienību, un atdot šo posteni tai; Demiters tam negribot ticēt.

Visu Ināras Egles rakstu Neviens negrib būt aizejošā Sprūdža vietā laset ceturtdienas, 14.novembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas