Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

No amata atkāpušies Ceļu pārvaldes vadītāji - Zaļetajevs un Lauva

Pēc tikšanās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (Saskaņas centrs) no amata nolēmuši atkāpties AS _Ceļu pārvalde _padomes priekšsēdētājs Sergejs Zaļetajevs, kā arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva.

Tuvākajā laikā tiks sasaukta uzņēmuma akcionāru ārkārtas sapulce, kura lems par jauna padomes priekšsēdētāja un valdes priekšsēdētāja iecelšanu, kā arī par audita veikšanu AS Ceļu pārvalde, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Audits tiks veikts, pamatojoties uz Rīgas pašvaldībā saņemto informāciju par Ceļu pārvaldes noslēgto līgumu ar akciju sabiedrību Citadele banka par bankas garantiju izsniegšanu, ieķīlājot akciju sabiedrības nekustamos īpašumus un saimnieciskai darbībai nepieciešamo tehniku, un faktoringa līgumu ar SIA Citadele līzings un faktorings, ieķīlājot sabiedrības krājumus un prasījuma tiesības.

Jau ziņots, ka Ušakovs pieprasīja sasaukt AS Ceļu pārvalde akcionāru ārkārtas sapulci, darba kārtībā iekļaujot jautājumu par akciju sabiedrības iekšējās revīzijas jeb audita veikšanu.

Kā vēstīts, septembra beigās Ceļu pārvalde izsniegusi trīs komercķīlas, kuru kopējā vērtība ir 17 miljoni latu - divas komercķīlas katra trīs miljonu vērtībā šā gada 26.septembrī izsniegtas SIA Citadele līzings un faktorings, bet trešais darījums par 11 miljoniem latu noslēgts 30.septembrī, izsniedzot komercķīlu AS Citadele banka.

Ušakovs AS Ceļu pārvalde padomei iepriekš pieprasīja skaidrojumu par darījumiem, kuru rezultātā uzņēmuma aktīvi ieķīlāti par 17 miljoniem latu. Šie darījumi notikuši bez saskaņošanas ar uzņēmuma akcionāru - Rīgas domi.

Kā ziņots, par darījumiem saistībā ar uzņēmuma akciju ieķīlāšanu bijušais uzņēmuma mazākuma akcionārs Ivars Fišers vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

KNAB 11.oktobrī veicis kratīšanu Ceļu pārvaldē, pēc kā sākts kriminālprocess un aizturētas četras personas par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar uzņēmuma noslēgtajiem līgumiem un to izpildi.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka ar vairāku personu starpniecību uzņēmumā nodots 10 500 latu kukulis, lai panāktu līguma noslēgšanu un pasūtījuma izpildi viena konkrēta apakšuzņēmēja interesēs.

Kriminālprocesā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Biznesa portāla Nozare.lv informācija liecina, ka Ceļu pārvalde šogad noslēgusi vairākus ienesīgus līgumus - par 5,299 miljoniem latu uzņēmums rekonstruēs ceļu Rīga-Bauska-Lietuvas robeža (Grenctāle), par 1,8 miljoniem latu veiks Kārsavas centrālās ielas rekonstrukcijas darbus, par 813 740 latiem atjaunos asfalta segumu K.Valdemāra ielai vairākos posmos, savukārt ceļu Rīga-Skulte-Liepāja uzņēmums atjauno par 3,1 miljonu latu.

Ceļu pārvaldē notiekošie darījumi piesaistījuši uzmanību arī iepriekš - pērn aprīlī uzņēmums par gandrīz 700 000 latu iegādājies 280 000 latu vērtu grants karjeru Kalāči Engures novadā, ziņo aģentūra LETA. Ģeoloģijas un ceļu būves eksperti ir secinājuši, ka iegādātā karjera zemes dzīļu materiāls nav izmantojams ceļu būvē, savukārt nekustamo īpašumu nozares speciālisti esot apliecinājuši, ka cena, kas maksāta par karjera iegādi, nav adekvāta šā brīža tirgus situācijai.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas