Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

No bijušā deputāta Kaimiņa lemj piedzīt 24 148 eiro kompensāciju par ugunsgrēka radītajiem zaudējumiem

Rīgas rajona tiesā 24.novembrī ir apmierinājusi apdrošināšanas uzņēmuma Balta pieteikumu un nolēmusi no bijušā Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa piedzīt 24 148 eiro zaudējumus par ugunsgrēka radītajiem zaudējumiem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Spriedumu vēl būs iespējams pārsūdzēt.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka tiesvedība saistīta ar ugunsgrēku dzīvoklī, kurā savulaik mitinājās Kaimiņš. Ugunsgrēks notika 2019.gada nogalē un tajā apdegumus guva arī pats Kaimiņš.

2019.gada beigās dzīvoklī, kuru īrēja Kaimiņš, bija izcēlies ugunsgrēks, kurā secināts, ka ugunsgrēka izcelšanās iemesls bija degošas cigaretes, svece vai cita mazjaudīga siltuma impulsa iedarbība uz gultas materiāliem guļamistabā.

Kaimiņš toreiz presei stāstīja, ka īrētā dzīvokļa guļamistabā no lampiņām aizdedzies putu matracis. Cenšoties to izmest pa logu, deputāts guvis roku apdegumus, bet spējis evakuēties no dzīvokļa. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā toreiz aģentūru LETA informēja, ka kopējā degšanas platība bija 40 kvadrātmetri.

Starp dzīvokļa īpašnieku un Kaimiņu noslēgtajā īres līgumā bijis teikts, ka īrnieks ir gatavs atlīdzināt zaudējumus, kuri radušies īrnieka darbības vai bezdarbības dēļ.

Apdrošinātājs dzīvokļa īpašniekam izmaksāja kompensāciju 22 785 eiro apmērā, un tagad uzņēmums no Kaimiņa vēlas piedzīt radušos zaudējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas