Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

No gripas cilvēki šķietami nebaidās

Lai gan pērn pirmais gripas gadījums tika konstatēts jau oktobra beigās, šogad speciālisti gripas sezonas sākšanos prognozē tikai tuvākajās nedēļās. Šis gan ir brīdis, kad būtu aktīvi jāvakcinējas pret gripas vīrusu, bet tāpat kā katru gadu vērojama zema cilvēku ieinteresētība. Speciālisti to skaidro gan ar informācijas trūkumu, gan nenopietno attieksmi.

Patlaban Eiropas valstīs vēl joprojām gripas sezona nav īsti sākusies - tiek novēroti vienīgi atsevišķi, savstarpēji nesaistīti gadījumi. Savukārt Latvijā laboratoriski apstiprinātie gripas gadījumi varētu parādīties decembrī, bet plašāka gripas izplatība nav gaidāma ātrāk par janvāra otro pusi, Dienai skaidroja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC)pārstāve Laura Ševčenko. Iemesls tam, ka Latvijā vēl nav reģistrēts neviens gripas gadījums, iespējams, ir neparasti siltais rudens, uzskata speciālisti.

Lai gan gripas vīrusa izplatība vēl nav sākusies, ārsti uzskata, ka šobrīd ir īstais laiks vakcinēties pret gripu. Katru gadu gan parādās tendence, ka cilvēki ļoti maz izmanto šādu iespēju. Pēc SPKC datiem, Latvijas iedzīvotāju vidējais imunizācijas līmenis ir mazāks nekā 1%. Piemēram, ar pretgripas vakcīnu pagājušajā sezonā tika vakcinētas tikai 9208 personas. Šogad gan vērojama lielāka cilvēku aktivitāte - oktobra beigās vakcinējušies jau bija 6052 cilvēki, pērn šajā laikā - tikai 2714 personu.

Visu Annas Bērziņas rakstu lasiet ceturtdienas, 5.decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas