Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

No nākamā gada par 20% paredzēts celt azartspēļu nodokļa likmi

No nākamā gada par 20% paredzēts celt azartspēļu nodokļa likmi, liecina Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi likumā "Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli".

Likumprojekts paredz no 2024.gada paaugstināt azartspēļu nodokļa likmi azartspēļu automātiem no 5172 eiro līdz 6204 eiro par katra azartspēļu automāta katru spēles vietu kalendārajā gadā jeb par 20%.

Tāpat likumprojekts paredz no 2024.gada par 20% palielināt azartspēļu nodokļa likmi ruletei, kā arī kāršu un kauliņu spēlei - no 28 080 eiro līdz 33 696 eiro kalendārajā gadā par katru galdu.

Likumprojekts paredz no 2024.gada par 20% paaugstināt arī azartspēļu nodokļa likmi interaktīvajām azartspēlēm, proti, azartspēļu nodokļa likmi interaktīvajām azartspēlēm paredzēts palielināt no 10% līdz 12% no šīs spēles organizēšanas ieņēmumiem.

Ar azartspēļu nodokli apliekamais objekts ir azartspēļu organizētājs - kapitālsabiedrība, azartspēļu norises vieta un spēļu iekārtas. No katras iekārtotās vai uzstādītās azartspēļu tiešās norises vietas iekasējams nodoklis par katru kārtējo kalendāro gadu.

Kopš 2020.gada 1.janvāra azartspēļu nodokļa likmes nav mainījušās, norāda FM.

Ministrija arī skaidro, ka azartspēļu nozare ir saistīta ar īpaši augstu sociālo risku, tādēļ valstij ir nepieciešams veikt regulējošo funkciju, kas daļēji tiek īstenota ar azartspēļu nodevas un nodokļa palīdzību. Vienlaikus azartspēļu nodevai un nodoklim ir fiskālā funkcija, kuras uzdevums ir vismaz daļēji nodrošināt ieņēmumus azartspēļu iespējamo negatīvo seku mazināšanai.

Pēc Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas datiem azartspēļu organizētāju ieņēmumi no interaktīvajām azartspēlēm 2021.gadā pieauga par 99,4%, bet 2022.gadā - par 126,7%, salīdzinot ar 2019.gadu.

Tāpat FM atzīmē, ka Lietuvā azartspēļu nodoklis interaktīvajām azartspēlēm ir 20% apmērā no organizēšanas ieņēmumiem. Igaunijā azartspēļu nodoklis interaktīvajām azartspēlēm ir 5% apmērā no organizēšanas ieņēmumiem, bet Igaunijā plānots paaugstināt azartspēļu nodokļa likmi no 2024.gada līdz 6%, bet no 2026.gada - līdz 7% no organizēšanas ieņēmumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas