Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

No piektdienas Latvijā nedrīkst braukt ātrāk par 90 km/h

No piektdienas, 7.oktobra, visā valsts autoceļu tīklā maksimālais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā. Posmos, kur vasaras periodā bija atļauts braukt ar 100 kilometriem stundā, zīmes noņemtas, portālu Diena.lv informēja VAS _Latvijas Valsts ceļi (_LVC).Šajā nedēļas nogalē sagaidāms lielāks cilvēku un autotransporta pieplūdums Siguldā. LVC atgādina, ka turpinās remontdarbi uz tilta pār Gauju - tur satiksme tiek organizēta pa vienu joslu. Lai izvairītos no sastrēgumiem, iespējams izmantot tiltus Murjāņos vai Cēsīs.   
Nedēļas nogalē tiks veikti caurtekas nomaiņas darbi autoceļa Bauska–Aizkraukle (P87) 35,6.kilometrā starp Krīčiem un Valli. Ceļš satiksmei šajā posmā tiks slēgts un apbraukšana organizēta pa ceļiem Mežmuiža–Krīči (V937) un Valle–Sietiņi (V936).
Visvairāk būvdarbu posmu uz valsts autoceļiem joprojām ir uz Ventspils šosejas. Tur darbi turpinās četros posmos no Jūrmalas šosejas līdz Tukuma rotācijas aplim. Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, ieteicamie apbraucamie ceļi ir caur Jūrmalu vai pa Liepājas šoseju (A9).
Vēl Kurzemes pusē uz reģionālā autoceļa Talsi–Stende–Kuldīga (P120), sākot no Talsiem, ir pieci luksoforu posmi, un paredzamais būvdarbu posma šķērsošanas laiks ir viena stunda.
Darbi turpinās arī uz Liepājas šosejas (A9) tilta pār Kauguru kanālu. Tur satiksme novirzīta pa pagaidu tiltu, to regulē luksofors; intensīvas satiksmes gadījumā tā var būt palēnināta.


Remontdarbi citviet Latvijā notiek šādos posmos:
- uz tilta pār Gauju Siguldā (P8) satiksme pa vienu joslu tiek organizēta ar luksoforiem; lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem, aicinām izmantot tiltus Murjāņos vai Cēsīs;
- uz Siguldas šosejas (A2) no Siguldas Līgatnes virzienā;
- uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Rubenes līdz Mellupes tiltam ir četri luksoforu posmi; ja nepieciešams, vienā no tiem satiksmi organizē regulētāji un jārēķinās ar papildu stundu ceļā;
- pirms Vecpiebalgas (P30) ir būvdarbu posms 10 km garumā un papildu stunda ceļā;
- ar papildu stundu jārēķinās arī, braucot no Augšlīgatnes uz Nītauri (P32).
Zemgalē lielākie būvdarbi:
- uz autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) posmā Krasti–Ērberģe; tur ir divi luksoforu posmi un jāieplāno papildu 20 minūtes ceļā; vienā posmā satiksme novirzīta pa apvedceļu;
- uz autoceļa Ķekava–Skaistkalne (P89) posmā no Bārbeles līdz Lietuvas robežai jārēķinās ar pieciem luksoforu posmiem un papildu 40 minūtēm ceļā; Skaistkalnē joprojām ir slēgts ir 300 m garš ceļa posms un satiksme ir organizēta pa apvedceļiem.
Latgalē lielākie būvdarbi turpinās:
- no Rēzeknes Kārsavas virzienā uz ceļa Rēzekne–Daugavpils (A13);
- no Krāslavas, dodoties Kombuļu virzienā (P62);
- kā arī no Daugavpils Silenes virzienā (P68), kur jārēķinās ar četriem luksoforu posmiem un 50 minūtēm ceļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas