Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No skatītājiem atvadās LNT Ziņu dienests

Ar LNT vakara ziņu un analītiskā raidījuma TOP 10 apvienoto speciālizlaidumu no skatītājiem svētdien atvadīsies LNT Ziņu dienests. Pēdējais raidījums – ieskats LNT Ziņu dienesta pastāvēšanas vēsturē, apjomīgajos arhīvos un interesantākajās epizodēs – būs ēterā svētdien, 1.decembrī, kā ierasts – nemainīgajā ziņu laikā pulksten 20, vēsta producente Ilze Aginta.

Pēdējās nedēļas laikā no saviem skatītājiem jau atvadījušies moderatori, kuri LNT Ziņās strādājuši no pirmās dienas – Ilze Dobele un Andris Auzāns, arī Daina Lipiniece. Viņus redzēsim vēl šovakar, kad ēterā būs arī ilggadējie LNT moderatori Ivo Goldmanis un Haralds Burkovskis.

LNT Ziņu dienests šo gadu laikā bijis klāt visos valstij un iedzīvotājiem svarīgajos notikumos – sekojis līdzi vēlēšanām un Saeimas atlaišanai, grautiņiem Vecrīgā un Zolitūdes traģēdijai, referendumiem un svētkiem, emigrācijai un remigrācijai, globālajām norisēm politikā un ekonomikā. LNT ziņas ir spējušas aktualizēt arī tematus, kas izraisījuši plašu rezonansi, ietekmējot arī norises sabiedrības labā, teikts Ziņu dienesta paziņojumā.

Vēsturē ieies pirms Saeimas un pašvaldību vēlēšanām LNT Ziņu dienesta rīkotās Līderu debates, kuru jaunais formāts piešķīra īpašu dinamiku pirmsvēlēšanu cīņām un visai sabiedrībai ļāva izvērtēt gan partiju programmas, gan politiķu spēju argumentēt savus solījumus.

LNT Ziņu dienests arī ieviesa inovatīvus paņēmienus sižetu veidošanā un animācijas grafiku pielietošanā, pirmais filmēšanai 2010.gadā sāka izmantot mobilo telefonu, pirmais ieviesa jauna formāta rīta ziņu raidījumu 900 sekundes.

Aktuālo notikumu stāstīšana ziņu valodā ir bijusi LNT Ziņu dienesta ikdiena, tomēr LNT skatījies arī tālāk un plašāk, mudinot savus skatītājus būt ne tikai vērotājiem, bet iesaistīties tādās norisēs, kas kļuvušas par tradīciju. 2007. gadā tieši LNT iedibināja tradīciju Patriotu nedēļas laikā pie krūts piespraust sarkanbaltsarkanās lentītes. Joprojām turpinās arī LNT aizsāktās labdarības akcijas, kur tiešraidēs katru gadu kopš 2008. gada aicinājām palīdzēt smagi slimiem bērniem.

Ar šī vakara ziņu speciālizlaidumu noslēgsies 23 gadus ilgušais LNT Ziņu dienesta darbs, kuru nodrošināja saliedēta profesionāļu komanda. Pēdējais no LNT skatītājiem atvadīsies raidījums 900 sekundes, kas vēl turpinās savu darbu kanālā līdz 13. decembrim.

Jau vēstīts, ka LNT īpašniece All Media Baltics paziņojusi, ka no decembra Baltijā strādās ar TV3 zīmolu un veiks izmaiņas arī televīzijas kanālu portfelī, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā. All Media Baltics paredzējusi paplašināt kanāla TV3 piedāvāto ziņu apmēru, pārnesot lielāko daļu no LNT ziņu dienesta radītā satura. Mediju grupa veidos arī vienotu ziņu dienestu. 

Top komentāri

Ilze
I
Man patika LNT. Nekas un neviens nav bez vainām, bet man tieši liekas interesanti, ka katrs kanāls ir mazliet citādāks. Tomēr viņu ziņas bija profesionāli sagatavotas un par daudz ko mēs tieši pateicoties žurnālistiem uzzinājām. Pasaule jau neaizies bojā, tas tiesa. Un būs prieks tiem, kam nekas nav labs un labi. Cik daudz mums to saskābušo rūgumpodu!
Pēdējais izslēdz gaismu
P
Ir OK. To raidījumu jau bija par daudz. Un arī žurnālistu par daudz! Un nekas te neapstāsies bez šiem.
joe
j
Propagandistiem propagandista liktenis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas