Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No svētdienas automašīnām jābūt obligāti aprīkotām ar ziemas riepām

No svētdienas līdz 2020.gada 1.martam visiem automobiļiem vai autobusiem, kura pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, jābūt aprīkotiem ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos, informēja Valsts policija.

Ziemas riepām minimālais protektora dziļums var būt četri milimetri. Šo noteikumu neievērošanas gadījumā ir paredzēts sods 30 eiro apmērā.

Policija vērš uzmanību, ka ziemas periodā braukšana bez laika apstākļiem piemērotām riepām ir bīstama, jo aukstajā laikā uz ceļiem veidojas ledus, kas samazina riepu saķeri ar ceļa virsmu, kā rezultātā var sākties slīdēšana.

Ziemas riepas nodrošina, lai šī saķere ar brauktuves virsmu būtu pēc iespējas labāka.

Tāpat svarīgi ievērot, ka ziemas periodā jāizvēlas laika apstākļiem atbilstošs braukšanas ātrums, kā arī autovadītājiem jāizvairās no strauju manevru veikšanas.

 

Top komentāri

Vecsčekists
V
Noteikumi par ziemas riepu lietošanu Latvijā skaidri rāda, ka to noteikumu rakstītāji ir nekompetenti un nepārzina reālo situāciju uz ceļiem. Vajadzība pēc ziemas riepām var rasties pēc spēcīgas rīta salnas oktobrī. Bet pēdējo katastrofālo apledojumu esmu piedzīvojis aprīļa pēdējā dienā (!) kalnā pie Skrīveriem, kur automašīnas gulēja grāvjos ik pēc 50 metriem. (apmēram 1995.-6. gadā).
hm
h
Laikam kut ko esmu palaidis garām? Bet varbūt kārtējais LETAs diletantu rakstelis?!? No kura laika nedrīkst lietot vissezonas jeb M+S riepas? LETA raksta - obligāti ar ziemas riepām...
kloķvårpsta
k
Ziemas riepas nenovērš slīdēšanu pa ledu !!! Tās uzlabo tikai braukšanu pa sniegu vai pļuru (žļurgu). Priekš ledus ir šipi vai ķēdes. Un vispār ziemas riepas drošu braukšanu rada vadītajam, kurš vismaz vienu ziemu ir nobraucis ar lisām (gludåm) riepåm, jo tas liek saprast ka auto nekad nebūs tramvajs. Daudziem stulbeņiem ar ziemas riepām sānslīdes gadījuma avārijas ir smagākas vai pat traģiskas, jo izdodas vairāk ieskrieties. Un tad jau darbojas likumu likums: NOGALINA ĀTRUMS.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas