Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

OECD apliecina gatavību Latvijai palīdzēt Ekonomisko lietu tiesas izveidē

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretārs, tiekoties ar tieslietu ministru Jāni Bordānu (JKP), apliecinājis OECD gatavību praktiski palīdzēt Ekonomisko lietu tiesas izveidē, aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijas (TM) preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Noslēdzot divu dienu darba vizīti Parīzē, Bordāns šodien tikās ar OECD ģenerālsekretāru Guriju un apmeklēja Francijas Valsts padomi. Savukārt pirmajā vizītes dienā tieslietu ministrs apmeklēja Eiropas Padomes Attīstības banku (CEB), kur tikās ar tās prezidentu Rolfu Vencelu.

Sarunā ar OECD ģenerālsekretāru Bordāns saņēma atbalstu specializētas tiesas izveidei Latvijā. Gurija apliecināja OECD gatavību praktiski palīdzēt Ekonomisko lietu tiesas izveidē, tostarp nodrošinot OECD ekspertīzi un zināšanas par labās prakses piemēriem specializēto tiesu izveidē. Jau tuvākajā laikā Latvijas un OECD pārstāvji sāks kopīgu darbu pie apmācību programmas izstrādes Ekonomisko lietu tiesas tiesnešu kandidātiem. Abas amatpersonas atzina, ka ātra un kvalitatīva iztiesāšana arī sarežģītās ekonomisko un finanšu noziegumu lietās uzlabos uzņēmējdarbības vidi un veicinās investīciju piesaisti.

Abas puses bija vienisprātis, ka ir svarīgi izpētīt citu valstu pieredzi un pārņemt labo praksi specializēto tiesu izveidē. Bordāns akcentēja OECD atbalsta nozīmi jau Ekonomisko lietu tiesas izveidošanas stadijā, piemēram, atbalstot augstas raudzes ekspertu iesaisti. Kā atzina tieslietu ministrs jau šobrīd ir būtiski analizēt un novērtēt specializētās tiesas darbības sekmīgai uzsākšanai nepieciešamos faktorus, lai veicinātu sagaidāmo rezultātu sasniegšanu.

Vizītes laikā Parīzē Bordāns tikās ar Francijas Valsts padomes viceprezidentu Bruno Lasserre, lai iepazītos ar padomes lomu likumdošanas kvalitātes un valsts pārvaldes efektivitātes uzlabošanā. Tā ir neatkarīga institūcija, kas dod atzinumu par visiem apstiprināšanai virzāmajiem likumiem un noteikumiem.

Tikšanās laikā ar CEB vadītāju Bordāns informēja par jaunā Liepājas cietuma būvniecības projekta virzību un līdz šim pieņemtajiem valdības lēmumiem par tā finansēšanu. Abas puses apsprieda Latvijas un CEB sadarbības turpmākos virzienus un CEB gatavību praktiski atbalstīt ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības projektus Latvijā.

Parīzes vizītes laikā Latvijas delegācija tieslietu ministra vadībā apmeklēja arī Latvijas vēstniecību Francijā un tikās ar vēstnieku Imantu Lieģi. Tāpat Bordāns apmeklēja Latvijas pastāvīgo pārstāvniecību OECD un UNESCO, lai tiktos ar vēstnieci Ivitu Burmistri un piedalītos vēstniecības svinīgajā pieņemšanā par godu Latvijas valsts svētkiem.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Ak, Dievs! :( Trūkst vārdu, nauda atkal kaudzēm tiks mesta krāsnī!
Emma
E
Tik nieciga valsti, tas ir, ar 12000000 iedzivotaju skaitu, reali aktivie iedzivotaji ir 600 000 iedzivotaju un siem iedzivotajiem veidos Ekanomisko noziegumu tiesu, izskatas, ka Bordanam smadzenu vieta ir sudi un urins. Ir jalikvide KNAB un ir jaatjauno Ekanomisko noziegumu departaments DD struktura un ar to ari bus gana. Vai tad Latvijas valsti sakot no berniem lidz pensionariem visi ir zagli, korumpanti, iznemot Bordans un Striki? Valsti trukst naudas bernu pabalstiem, pensionari dzivo ar 300-400€/ menesi bada pensijam, medmasam, pedegogiem ir niecigas algas, bet jsunas tiesas, organizacijas tiek veidotas un bezjedzigi nodoklu nauda skerdeta.
aina
a
Latvijas budžetu varētu salikt OECD, tad tas būtu demokrātiskāks, taisnīgāks un iespējams ar kādu 300 miljonu pārpalikumu. Tagad tas izsmērēts pa visiem stūriem, piecus gadus svinēsim Latvijas simtgadi, svinēsim vēl Latvijas prezidentūru, politiķi un ierēdņi dzīvo vienos komandējumos, kur tad palikuši digitālie sasniegumi -video konferences un t.t., kad vienmēr savas pakaļa jātransportē. Milzīgais autoparks, ir izveidotas visādas mistiskas aģentūras, konsultāciju centri, padomnieku padomnieki, bet reālu rezultātu nav ir tikai nepārtraukti procesi, bet atbildīgā nav neviena, galvenais visi papīri parakstīti... Ir jāsamazina ministrijās , aģentūrās, pārvaldēs, departamentos un tt. sēdošo skaits vismaz par 1/3. Ir jāstrādā uz rezultātu, tikai nav kas nosprauž sasniedzamo mērķi un tāpēc 22 gadus muļļajamies un nodokļu naudu izsmērē pa visu varas politisko laukumu, nesasniedzot valsts pamatfunkcijas- iekšējā un ārējā drošība, veselība, izglītība un sociālā aizsardzība.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas