Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Operāciju bloks Gaiļezerā izmaksājis 18,6 miljionus eiro

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Gaiļezers izveidotais operāciju bloks izmaksājis 18 620 875 eiro, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.Kopumā operāciju blokā atradīsies 22 daudzfunkcionālas operāciju zāles, kas izvietotas divos stāvos. Plānots, ka gada laikā blokā veiks 20 000 operāciju, kā arī tajā strādās 41 ķirurgs, 32 anesteziologi, 36 anestēzistes, 44 māsas un 22 sanitāri slimnieku kopēji.

Kopumā gada laikā Austrumu slimnīcā tiek veikts gandrīz 29 000 operāciju, vairāk nekā puse no tām ir veiktas stacionārā Gaiļezers.Potetinova norādīja, ka šis būs Baltijā lielākais operatīvās ķirurģijas centrs. Līdz ar to jau no nākamās nedēļas visiem Latvijas un ārvalstu pacientiem ķirurģiskā palīdzība būs pieejama jaunā kvalitātē. Saskaņā ar statistikas datiem katrs ceturtais Latvijā hospitalizētais pacients saņem palīdzību Austrumu slimnīcā, tāpēc īstenotais projekts iegūst nozīmi visas valsts mērogā.Šis projekts slimnīcā tika sākts 2011.gada nogalē. Vecajā Gaiļezera operāciju blokā nopietni remontdarbi nebija veikti kopš 1979.gada, telpas un to infrastruktūra bija novecojusi un neatbilda mūsdienu prasībām.Projekta rezultātā stacionārā Gaiļezers divos stāvos ir izveidotas 22 daudzfunkcionālas operāciju zāles, kas ļaus palielināt ķirurģisko aktivitāti un sniegto pakalpojumu skaitu, tajā pašā laikā samazinot operāciju intensitāti citos slimnīcas stacionāros.Potetinova sacīja, ka šīs ir augstas noslodzes operāciju zāles ar lielu pacientu "caurlaidību", paaugstinātu pacientu drošību un moderno augsto tehnoloģiju pieejamība, kā arī komfortabliem darba apstākļiem personālam. Būtiski uzlabots epidemioloģiskais režīms un samazināts intrahospitālās infekcijas risks, izbūvējot īpašas ventilācijas sistēmas. Septiņas zāles ir īpaši pielāgotas darbam ar jonizējošo starojumu. Liela uzmanība ir pievērsta iespējai ekspluatācijas laikā zāles brīvi komplektēt ar dažādiem mērķiem paredzētu ķirurģisko un anestezioloģisko aprīkojumu, līdz ar to izveidotas gan universālas zāles ar augstu mobilitāti, gan zāles, kas ir īpaši piemērotas konkrētām augstas sarežģītības operācijām. Daudzās zālēs notiekošo ir iespēja fiksēt ar video ierīcēm, kas palīdzēs arī studentiem mācību procesā, piebilda slimnīcas pārstāve.Rekonstrukcijas darbu laikā stacionārā Gaiļezers ķirurģiskā aktivitāte netika pārtraukta - operāciju zāles tika pārvietotas uz citām pielāgotām telpām, līdz ar to pacienti visu rekonstrukcijas laiku turpināja saņemt gan plānveida, gan neatliekamo operatīvo palīdzību.Kopumā lielāko daļu projekta finansējuma jeb 12 210 067 eiro nodrošināja Eiropas Reģionālā attīstības fonds, savukārt 6 410 808 eiro bija slimnīcas valsts galvotais aizdevums.Jau ziņots, ka par operācijas bloka vadītāju uz īsu brīdi tika apstiprināts bijušais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājs Armands Ploriņš. Līdz šim brīdim viņš no amata pienākumu pildīšanas ir atstādināts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas