Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Otrdien valdībā lems par jauno Covid-19 pārvaldības regulējumu

Otrdien valdība skatīs izstrādāto jauno Covid-19 pārvaldības regulējumu jeb pilnveidotos Ministru kabineta noteikumus Nr.360, šodien pēc Sadarbības sanāksmes atklāja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka konkrēti trīs jomās regulējums kļūs daudz skaidrāks.

Paredzēts, ka jaunie noteikumi noteiks pienākumu vakcinēties konkrētām profesijām. "Par to ir ilgi runāts un diskutēts. Plānojam to rīt valdības sēdē apstiprināt," akcentēja premjers.

Kariņš piebilda, ka trīs profesiju grupās noteikti būs pienākums vakcinēties, tomēr spēkā stāšanās datums tikšot precizēts otrdien gaidāmajā valdības sēdē. Vienlaikus plānots, ka starplaikā aizvien būs nepieciešama testēšana.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) skaidroja, ka attiecībā uz testiem būs dažādas situācijas. Viņš stāstīja, ka cilvēkiem, kuriem darba pienākumu izpildei vajadzēs vakcinēties, laikā līdz prasība stāsies spēkā - būs jāveic Covid-19 testi. Gadījumos, kad trīs noteikto profesiju pārstāvji būs uzsākuši vakcinācijas procesu, valdība apņemas viņiem testus apmaksāt.

Tomēr būšot arī cilvēku grupa, kurai, vismaz pagaidām, netiks izvirzīta prasība vakcinēties, taču darba izpildei klātienē būs nepieciešams negatīvs tests. Šis skrīnings būs jāveic par pašu līdzekļiem, atklāja ministrs.

LETA jau ziņoja, ka tiks noteikta prasība no 1.novembra obligāti būt vakcinētiem visiem darbiniekiem veselības, izglītības un sociālās aprūpes iestādēs. Prasība potenciāli varētu attiekties arī uz citu sfēru darbiniekiem, ja tā tiks nolemts.

Tāpat plānots mainīt testēšanas apmaksas kārtību, "uzliekot vairāk uz cilvēku pašu pleciem testēšanas apmaksu", teica Kariņš.

Arī ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) skaidroja, ka šodien koalīcijas partneru galvenā diskusija bija par Covid-19 ierobežošanas jaunajiem grozījumiem, pie kuriem strādāts jau ilgstoši.

Vienlaikus viņš piebilda, ka iepriekš panākta vienošanās, balstoties uz Ekonomikas ministrijas priekšlikumiem, ļaujot ģimenēm ar bērniem, kurās abi vecāki ir vakcinēti, saņemt pakalpojumus "zaļajā zonā". Vitenbergs teica, ka ilgstoši bija diskusijas arī par skolēniem, kuri šobrīd tiek testēti lielos daudzumos, un plānots, ka valdība rīt lems par to, vai skolēni varēs trīs diennaktis saņemt arī citus pakalpojumus pēc attiecīgā testa veikšanas.

Jau ziņots, ka pārejas periodā no 11.oktobra līdz 1.novembrim minētajās jomās strādāt vēl varēs ar 72 stundas derīgiem Covid-19 testiem, bet par tiem būs jāmaksā pašiem darbiniekiem, izņemot gadījumus, ja sākts vakcinācijas process.

Paredzama arī plašāka sertifikātu izmantošana, tomēr par detaļām, pēc Kariņa teiktā, lielāka skaidrība būšot valdības sēdē, kad Operatīvās vadības grupas eksperti iepazīstinās ar konkrētu regulējumu.

Vienlaikus otrdien, 28.septembrī, un trešdien, 29.septembrī, valdība turpinās izskatīt 2022.gada valsts budžeta projekta jautājumus. Paredzēts, ka šoreiz valdība izskatīs valsts budžetu pavadošos likumprojektus.

LETA jau ziņoja, ka Ministru prezidents ar rezolūciju uzdeva Veselības ministrijai (VM) divu nedēļu laikā iesniegt valdībā pārstrādātus un vienkāršotus epidemioloģiskās drošības noteikumus Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai.

Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs iepriekš norādīja, ka tas tiek darīts ar mērķi pilnveidot un uzlabot esošo regulējumu, padarot to viegli saprotamu ikvienam valsts iedzīvotājam un pēc iespējas izvairoties no tehniskām un detalizētām epidemioloģiskās drošības prasībām valdības noteikumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas