Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pagājušajā nedēļā Covid-19 dēļ 17 izglītības iestādes pilnībā pārgājušas uz attālinātajām mācībām

Aizvadītajā nedēļā pilnībā attālināti izglītības process notika 17 izglītības iestādēs, aģentūru LETA informēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga.

No 17.janvāra līdz 21.janvārim pilnībā attālināti mācības notika 12 vispārējās izglītības iestādēs - piecās pamatskolās, četrās vidusskolās, divās sākumskolās un vienā ģimnāzijā. Tāpat attālinātās mācības notika vēl divās pirmsskolas izglītības iestādēs, divās speciālās izglītības iestādēs un vienā profesionālās ievirzes mūzikas un mākslas izglītības iestādē.

Savukārt pirmsskolas izglītībā piecgadniekiem un sešgadniekiem Covid-19 dēļ karantīnā visvairāk bija devusies daļa grupas no bērnudārziem Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā un Ogres novada.

Kopumā Latvijā pirmsskolas izglītības līmenī piecgadniekiem un sešgadniekiem saslimšanas ar Covid-19 dēļ karantīna bija noteikta 4,05% bērnudārzu grupu. Vēl 6,06% bērnudārzu grupu karantīna bija noteikta daļēji. Šie abi rādītāji ir augstāki nekā iepriekšējā nedēļā.

Pamatizglītības līmenī attālinātajās mācībās visvairāk bija nosūtīti Rīgas, Daugavpils, Jelgavas, Liepājas un Ogres novada skolu 1.-6.klašu skolēni.

Ja iepriekš kopumā pamatizglītības posmā attālināti mācījās 5,92% no visa klašu skaita, tad pagājušajā nedēļā jau 18,12%.Savukārt vēl 4,38% klašu attālināti mācījās daļa skolēnu.

Savukārt vidējo izglītību visvairāk attālināti apguva daļa Rīgas skolēnu. Visā Latvijā attālinātās mācības bija noteiktas 10,81% no klašu skaita un vēl 9,5% gadījumos - daļai no klasēm, kas bija lielāki rādītāji nekā iepriekšējā nedēļā.

Attālinātās mācības bija noteiktas arī daļā profesionālās izglītības iestāžu. Pamatizglītībā 24 gadījumos attālināti mācījās daļa klases un 65 gadījumos - visa klase, savukārt vidējā izglītībā attālinātās mācības noteiktas 138 klasēm pilnībā, kā arī 39 klasēm - daļēji.

Visvairāk attālināti profesionālo izglītību apgūst Rīgas un Siguldas novadu skolēni - visa klase gan pamatizglītībā, gan vidējā izglītības līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas